Εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ (Citrus Paradisi)

Πέραν της δροσιστικής ιδιότητας αυτού του φρούτου, οι σπόροι του εσωκλείουν μια μεγάλη θεραπευτική δύναμη τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα ζώα. Οι αντιικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες το καθιστούν ένα πολύ αποτελεσματικό φυσικό φάρμακο που δεν πρέπει να λείπει τόσο από το σπίτι μας ή το εξοχικό μας όσο και από το ταξιδιωτικό μας σακίδιο. Καταπολεμά άμεσα τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά τις περισσότερες από τις γνωστές μολύνσεις. Πολύ αποτελεσματικό τόσο κατά την κρίση που εκδηλώνεται από την προσβολή μας από ιούς ή μύκητες και βασικό συμπλήρωμα για την πρόληψη μας η οποία είναι πολύ σημαντική να υπάρχει γιατί με αυτόν τον τρόπο αντιστεκόμαστε στη κάθε προσβολή, η αντίσταση αποτελεί ένα θέμα που σχετίζεται άμεσα με την φιλοσοφία μας και την τάση που επιδεικνύουν πολλοί στις μέρες μας να μην λαμβάνουν κάποια συμπληρωματική προφύλαξη και να την μπερδεύουν με αυτή της φαρμακοεξάρτησης. Πολύ εσφαλμένα λοιπόν, η καθημερινότητα και ο λάθος τρόπος σκέψης αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό και έτσι αποτελούμε λαχείο για τους ιούς και τα βακτήρια που συναντούμε. 

Τα τελευταία δέκα χρόνια με εναλλαγές υλικών, δηλαδή φυσικών ουσιών προστατεύω τον οργανισμό μου, υιοθετώντας σαν πρόληψη να λαμβάνω τουλάχιστον 2 με 3 διαφορετικά συμπληρώματα την εβδομάδα για να διατηρώ ισχυρό ανοσοποιητικό. Όντως το κράτος θα έπρεπε να βραβεύει τους ασφαλισμένους οι οποίοι δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το βιβλιάρια υγείας τους παρά μόνο για προληπτικές εξετάσεις και έλεγχο. Το Citrus Paradisi αποτελεί ένα από τα εργαλεία λόγω της μηδενικής τοξικότητας και της εξαιρετικής δραστικότητας στην αντιμετώπιση ιογενών λοιμώξεων και ειδικά λόγω των γεγονότων του COVID 19 στις λοιμώξεις του ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού συστήματος. Αρχικά, οι θεραπευτικές ιδιότητες του εκχυλίσματος σπόρων γκρέιπφρουτ  εξετάστηκαν  από τον Γερμανό ιατρό και ανοσολόγο Dr. Jacob Harish το 1963 στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα. Ακολούθησαν πολλές άλλες έρευνες, όπως από το FDA, το USDA και το ινστιτούτο PASTEUR της Γαλλίας, που πιστοποίησαν την αποτελεσματικότητα του, γεγονός που το καθιστά έγκυρο και ασφαλές. 

Εργαστηριακά τεστ έχουν δείξει ότι το citrus paradisi είναι από 10 έως 100 φορές πιο δραστικό απολυμαντικό από την χλωρίνη και το ιώδιο. Απλά προσθέστε 30 με 40 σταγόνες σε 250 ml  νερό και ψεκάστε τις επιφάνειες που θέλετε να απολυμάνετε. Από την τουαλέτα έως την κουζίνα ή ακόμα και τις επιφάνειες κοπής, και αφήστε το για μισή ώρα. Αρκούν για πλήρης απολύμανση. Επίσης μπορείτε να προσθέστε 10 έως 15 σταγόνες στο υγρό απορρυπαντικό πιάτων ή στο κρεμοσάπουνο των χεριών. 

Συνοπτική δράση: Ιώσεις και κρυολογήματα, μολύνσεις του γαστρεντερικού συστήματος , Candida, έκζεμα και δερματικές μυκητιάσεις, απολυμαντικό χώρων, επιφανειών και χεριών. Πλύσιμο λαχανικών και φρούτων. 

Προληπτικά λαμβάνεται με 5 έως 10 σταγόνες σε νερό ή χυμό 2 με 3 φορές την ημέρα, ή 30 σταγόνες (μια δόση) 2 φορές την εβδομάδα. Σαν μέρος συνέργειας θα αναλυθεί στο παρακάτω κεφάλαιο η συνεργασία του με άλλα εργαλεία. Επίσης, η διάλυση λίγων σταγόνων σε ένα γλυκό χυμό είναι ευχάριστο για τα μικρά παιδιά. Τέλος, μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα υγιεινών τροφών ή στο φαρμακείο, ακόμα και online, πολύ εύκολα. 

Πηγή:

"Φυσική Αντιμετώπιση Του Covid - 19", Κεφάλαιο 4.

Βασίλειος Κουμεντάκης BSc. (Health Sc.), ND.