Σιρόπι Πνεύμονα 

Θα σας παραθέσω μια συνταγή η οποία για τα χρόνια που δοκιμάστηκε, μου έδωσε πολύ καλά αποτελέσματα, τόσο σε παιδιά όσο και σε άτομα της τρίτης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα και βαρύ ιστορικό. 

Είναι γεγονός ότι τα άτομα τρίτης ηλικίας με αναπνευστικά προβλήματα (ΧΑΠ), δεν έχουν την πολυτέλεια ούτε για μια στιγμή να αφεθούν ή να υποστούν μια λοίμωξη για 2 λόγους. Πρώτον, λόγω της ήδη βεβαρυμμένης φαρμακευτικής τους αγωγής, και δεύτερον λόγω της κυτταρικής κατάστασης που προσπαθεί να ισορροπήσει για να κρατηθούν τα επίπεδα οξυγόνου υψηλά. Φανταστείτε λοιπόν αυτό το ηλικιωμένο άτομο να προσβληθεί από έναν ιό και να ολιγωρήσει για μια-δύο μέρες, η χορήγηση μιας λάθος αγωγής, όπως ένα ακατάλληλο φάρμακο, π.χ. μια αντιβίωση , ενώ έχει προσβληθεί από ιό, ενδεχομένως να οδηγήσει σε μια πνευμονία, η κατάσταση τότε γίνεται εξαιρετικά πολύπλοκη και επικίνδυνη για τέτοιους ασθενείς. Η παρακάτω συνταγή μπορεί να καλύψει προληπτικά από ενδεχόμενη λοίμωξη και να δημιουργήσει αντίσταση στον προσβεβλημένο οργανισμό. Αυτό θα μας δώσει χρόνο να αντιδράσουμε, ή στην καλύτερη περίπτωση να αποδώσει αντισώματα σε μια επιτυχημένη αντίδραση του ασθενούς. 

Σιρόπι Πνεύμονα: Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 3 λίτρα νερό φίλτρου, προσθέτουμε με την σειρά τα βότανα-ρίζες τα οποία απαιτούν βρασμό.

Πιπερόριζα ή τζίντζερ σκόνη, 3 κουταλιές σούπας.

Κουρκουμάς σκόνη, 2 κουταλιές σούπας.

Λιναρόσπορος σπασμένος, 3 κουταλιές σούπας (βλεννολυτικό).

Σαμπούκος ή κουφοξυλιά (sambukus nigra), αποξηραμένο βότανο, 30 γραμμάρια. 

Πιπέρι μαύρο, 1/3  κουταλιά γλυκού. 

Πιπέρι Καγιέν κόκκινο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού.

Να βράσει το μείγμα, μέχρι να μείνει το 1/4 από την αρχική ποσότητα υγρού, σουρώνουμε και κρατάμε το φιλτραρισμένο υγρό στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε όπως είναι ζεστό, εκτός της εστίας της φωτιάς, θυμάρι αποξηραμένο (thymus vulgaris), 15 γραμμάρια  αντιβιοτικό και βήχιο αποξηραμένο (tussilago farfara), 15 γραμμάρια – αντιβηχικό. Προσθέστε τις φλούδες ενός πορτοκαλιού για άρωμα. Σκεπάζουμε για 15 λεπτά και σουρώνουμε ξανά, προσθέτουμε όσο είναι ζεστό από 100 έως 300 γραμμάρια αγνό μέλι (εκτός περιπτώσεων που υπάρχει σακχαρώδης διαβήτης), και 100ml έως 200ml κονιάκ ή απόσταγμα (βότκα, ρακί κλπ) και ανακατεύουμε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί όλο το μέλι. Το τελικό προϊόν θα είναι από 700 ml έως 1 λίτρο. Φυλάσσεται σε γυάλινο σκεύος στο ψυγείο και ανακινούμε πριν την χρήση του.  

Σαν φυσικό συντηρητικό, μπορούμε να προσθέσουμε 30 σταγόνες εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ (citrus par). 

Θερμαντικό, εφιδρωτικό, προσδίδει αμέσως ενέργεια στην καρδιοπνευμονική ζώνη, ενισχύοντας την λειτουργικότητα  των πνευμόνων και της καρδιάς, αποφράσσοντας από την βλέννη και μειώνει αμέσως τον βήχα. Μη τοξικό, ελαφρά καυτερό, το οποίο ύπουλα, (χαριτολογώντας), θα μπορούσατε να το αποκρύψετε συντηρώντας το στη συντήρηση στο ψυγείο, μιας και η δροσερή του κατανάλωση μόνο στιγμιαία αποκρύπτει την θερμική, ιαματική του δύναμη. Αριστοτελικά οι πνεύμονες νοσούν στον συνδυασμό κρύου και υγρασίας και θεραπεύονται με το θερμό και ξηρό, κάτι που μου το επιβεβαιώνουν όλοι μου οι ασθενείς. Παράλληλα, πέραν της δράσης στον πνεύμονα προστατεύει το γαστρεντερικό και μειώνει του πόνους του μυοσκελετικού συστήματος. Αυξάνει την δύναμη και την ζωτικότητα και αποτελεί ένα άριστο ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Δοσολογία

Για παιδιά: 5 ml το πρωί σαν πρόληψη κατά την διάρκεια των κρύων μηνών ή με το που παρατηρήσουμε ότι υπάρχουν συμπτώματα κρυολογήματος. Μέγιστη δόση 5 ml κάθε 6 ώρες. 

Για ενήλικες: 5-10 ml ημερησίως σαν πρόληψη κατά την διάρκεια των κρύων μηνών και κατά την κρίση μιας λοίμωξης 10 ml κάθε 2 ώρες, έως καλυτερεύσεως. 

Σας συμβουλεύω εάν δεν έχετε ήδη αποθηκευμένο το σιρόπι αυτό, τουλάχιστον να αποθηκεύσετε τα υλικά τα οποία χρειάζονται, ώστε άμεσα να μπορείτε να το παρασκευάσετε σε περίπτωση ανάγκης.


Πηγή:

"Φυσική Αντιμετώπιση Του Covid - 19", Κεφάλαιο 4.

Βασίλειος Κουμεντάκης BSc. (Health Sc.), ND.