Εκχύλισμα Φύλλων Ελιάς (Olive Leaf Extract)

Κατά τον ιερό μύθο του ανταγωνισμού Θεών Ποσειδώνος και Αθηνάς για το ποιος θα γίνει ο πολιούχος της πόλεως των Αθηνών, ο Βασιλιάς  Κέκρωψ, επέλεξε το πολύτιμο δώρο της θεάς της σοφίας την Ελαία, έναντι του ύδατος, από τότε η θεά Αθηνά είναι η προστάτιδα της πόλης των Αθηνών. Τόσο σημαντική ήταν η εκτίμηση του αρχαίου κόσμου προς το φυτό αυτό. Ο φιλόσοφος Αριστοτέλης στην “Αθηναίων Πολιτεία” μας αναφέρει ότι οι Έλληνες την θεωρούσαν ιερό δέντρο και την προστάτευαν νομοθετικά. 

Ο Σόλων ένα από τους 7 σοφούς της αρχαίας Ελλάδας και μέγας νομοθέτης, θέσπισε αυστηρότατους νόμους για την μη κοπή των δέντρων έστω και ξηρών. Με αυστηρές ποινές και δήμευση της περιουσίας καθώς και χρηματικά πρόστιμα στους παραβάτες. Ο συμβολισμός του ημίθεου Ηρακλή, που τίποτε δεν αντιστεκόταν στην δύναμη του με το ρόπαλο του από ελιά που κατατρόπωνε κάθε θηρίο. Με αυτά που θα σας παραθέσω ίσως να καταφέρουμε να αποκωδικοποιήσουμε την δραστικότητα και τον συμβολισμό του όπλου από ελαία.

Ο  Ιπποκράτης αναφέρει ότι ένα κουτάλι λάδι νηστικός το πρωί ρίχνει τις πέτρες από την χολή ενώ ο Κέλσος έβραζε τα φύλλα της ελιάς με κρασί και τα χρησιμοποιούσε ως επουλωτικό των πληγών. Το ίδιο έκαναν και οι Γάλλοι στρατιώτες του Ναπολέοντος το 1808 ως αντιπυρετικό της ελονοσίας και αντιυπερτασικό. Σε τρία φαρμακευτικά περιοδικά που ακολούθησαν ο στρατιωτικός γιατρός Ετιέν Παλλας, περιέγραψε τις ιδιότητες των φύλλων της ελιάς το 1811, αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία ως το 1969, που η εταιρεία Ap Jonh έψαξε συστηματικά και ανέλυσε τις πικρές ουσίες του φύλλου (Α. Δ. Καραμπάσου, 2007).  

Στα φύλλα της ελιάς όπως και στον καρπό και στο λάδι περιέχονται αρκετές φαινόλες και παραγωγό τους καθώς και άλλα θρεπτικά συστατικά. Η ελαιοευρωπαϊνη (oleuropein) και η υδροξυτυροσόλη θεωρούνται οι σημαντικότερες από τις ενώσεις αυτές. Η ελαιοευρωπαϊνη όταν μπει στη κυκλοφορία του αίματος υδρολύεται και δίνει το ελαινολικό οξύ (elenolic acid), το οποίο έχει αποδειχτεί από ικανό αριθμό ερευνών ότι είναι πολύ ισχυρό μικροβιοκτόνο και αποτοξινώνει τον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα, ορισμένοι θεωρούν το άλας του ελαινολικού οξέως με ασβεστίου, το ελαινολικό ασβέστιο (calcium elonate), θα γίνει το αντιβιοτικό του 21ου αι., πράγμα πολύ σημαντικό, διότι σχεδόν όλα τα μικρόβια έχουν πλέον εθιστεί στα υπάρχοντα αντιβιοτικά (με παραδοχή του WHO). Το ελαινολικό ασβέστιο είναι γνωστό από το 1977 ότι ενεργεί και ως ισχυρό ευρέως φάσματος ιοκτόνο «φάρμακο» διότι αντιδρά με το πρωτεϊνικό περίβλημα των ιών και τους καταστρέφει. Πιο συγκεκριμένα έχει βρεθεί ότι τα συστατικά των φύλλων της ελιάς προκαλούν ρωγμή, δηλαδή μια τρύπα στην κυτταρική μεμβράνη των ιών και βακτηριδίων με αποτέλεσμα ενδοκυττάριες ουσίες όπως Κάλιο, Φώσφορος και Γλουταμάση να διαφεύγουν. Το ελαινολικό οξύ ανακαλύφθηκε από ένα ολλανδό ερευνητή το 1854, το Ντάνιελ Χάμπουρι, που προσδιόρισε αυτό το οξύ σαν το χημικό στοιχείο μέσα στην ελαιοευρωπαϊνη. Μελέτες στο πανεπιστήμιο της Μεσσήνης (Ιταλία), στο τμήμα Φαρμακοβιολογίας, απέδειξαν την ευρεία αντιμικροβιακή δράση των φύλλων της ελιάς  (Αιμόφυλλο γρίππης), μοραξέλλα καταρροϊκή, σαλμονέλα τύφου, Vibrio παρα-αιμολυτικό  και χρυσίζων σταφυλόκοκκο. 

Ο βιοχημικός Άρνολντ Τακεμότο, περιγράφει την ελαιοευρωπαϊνη σαν τον χαμένο κρίκο  που δρα σαν αντιικός και αντιρετροϊκός παράγων που επιβραδύνει την αναπαραγωγή του ιού. Μια επιβράδυνση που επιτρέπει στο ανοσοποιητικό σύστημα τα ασθενούς να γυρίσει στην αντεπίθεση. Ο Ρόμπερτ Λύονς στη Βουδαπέστη και οι 40 ερευνητές συνεργάτες του μελέτησαν 500 ασθενείς από 12 έως 50 ετών σε ασθένειες και λοιμώξεις όπως, αμυγδαλίτις, φαρυγγίτις, τραχειίτις, επιπλοκές πνευμόνων (βρογχίτις) δερματικά προβλήματα (έρπης) ελυκοβακτηριο πυλωρού. Βρήκαν ότι η χορήγηση των φύλλων της ελιάς βελτίωσε και θεράπευσε τις βακτηριακές και ιικές λοιμώξεις κατά 98%. Το ανοσοποιητικό σύστημα δε, έγινε πιο ισχυρό. Από προσωπική εμπειρία η χορήγηση του χυμού των φρέσκων φύλλων ελιάς σε περιπτώσεις γρίπης καθώς και προσβολής από τον ιό έρπη βελτιώνονται άμεσα μετά από 2 με 3 μέρες λήψης. Κλινικές μελέτες του Bernant Bihari ιατρού ειδικευμένου στο HIV έδειξαν ότι παρασκευάσματα των φύλλων ελιάς, σταματά την εξέλιξη της νόσου. 

                       

Μόριο Αιμοσφαιρίνης (Ανθρώπου):                             Μόριο Χλωροφύλλης Ελιάς:

.jpg %CF%87%CE%BB%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B7.jpg

(Καραμπάτσου,2007)

Η μεγάλη αυτή μοριακή ομοιότητα δείχνει και τον ρόλο της χλωροφύλλης στην παραγωγή αίματος. Παρατηρούμε στη φύση την τεράστια διαφορά μυϊκότητας  των χορτοφάγων ζώων σε σχέση με τα σαρκοφάγα. Για παράδειγμα, ο εντυπωσιακός μυϊκός όγκος ενός ταύρου, ενός ρινόκερου ή ενός ελέφαντα, είναι εμφανώς μεγαλύτερος από αυτόν ενός λιονταριού ή ενός λύκου. Τα φυτοφάγα όμως ζώα, δεν καταναλώνουν σάρκα παρά μόνο τεράστιες ποσότητες χλωροφύλλης. Επίσης, ποτέ ένα χορτοφάγο ζώο δεν παρουσιάζει αναιμία. Σε έρευνες διαπιστώθηκε ότι η χλωροφύλλη αναζωογονεί το αίμα με την ίδια ταχύτητα που το αναζωογονεί και ο σίδηρος.  

Από την έρευνα και την κλινική εμπειρία είναι ασφαλές να συμπεράνουμε ότι η λήψη είτε του χυμού των φύλλων της ελιάς είτε παρασκευάσματα αυτής είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία περιπτώσεων που προκλήθηκαν ή συνδέονται με ιούς, ρετροϊούς, βακτήρια, ή πρωτόζωα, όπως γρίπη, το κοινό κρυολόγημα, μηνιγγίτιδα, ιό Epstein Bar, εγκεφαλίτιδα, έρπις 1 & 2, ανθρώπινο ερπητοϊό 6& 7, HIV-Aids, χρόνια κόπωση, ηπατίτιδα Β, πνευμονία, φυματίωση, γονόρροια, ελονοσία, δάγκειο πυρετό, βακτηριαιμία, διάρροιες, δηλητηρίαση αίματος, οδοντικές και ωτικές μολύνσεις και λοιμώξεις ουροποιητικού. 

Όλες οι παραπάνω διαταραχές και μολύνσεις είναι γνωστό ότι αποδεικνύεται δύσκολο να θεραπευτούν με τις συμβατικές μεθόδους των αντιβιοτικών. Η σύνδεση πολλών ασθενειών όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, το αλτσχάιμερ, η σκλήρυνση κατά πλάκας ακόμα και η σχιζοφρένια αποδεικνύεται ότι είναι ιϊκή ή βακτηριακή σύνδεση.

Σαν επιστημονικό συμπέρασμα από όλες τις έρευνες που γίνονται παγκόσμια αποδεικνύεται ότι τα φύλλα της ελιάς καταπολεμούν τις ασθένειες μέσω δύο διαφορετικών διεργασιών. Πρώτον, φαίνεται να διεγείρουν τη φαγοκυττάρωση (διαδικασία κατά την οποία τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος καταβροχθίζουν και καταστρέφουν τους εισβάλλοντες οργανισμούς) και δεύτερον, παρεμβαίνοντας στην ικανότητα των βακτηριδίων και των ιών να πολλαπλασιαστούν και να προκαλέσουν μόλυνση. Αποδείχτηκε ότι η ελαιοευρωπαϊνη δρα αντιφλεγμονωδώς, αναστέλλοντας την δραστηριότητα της λυκοξυγενάσης και την παραγωγή του λευκότριενίου Β4. Η δράση της δε, στη μείωση της υψηλής πίεσης έχει αποδειχθεί παγκοσμίως και η μεσογειακή διατροφή της οποία ς το ελαιόλαδο αποτελεί το βασικότερο διατροφικό στοιχείο, καθίσταται ως το πλέον μακροβιοτικό μοντέλο διατροφής παγκοσμίως. Η ελαιοευρωπαϊνη είναι η πιο ισχυρή φαινολική ένωση στη μείωση της βιωσιμότητας των κυττάρων του καρκίνου του μαστού καθώς και στην αύξηση κυτταρικού θανάτου και απόπτωσης των καρκινικών κυττάρων στο μαστό. 

Δυστυχώς όμως, παρόλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα και τις έρευνες δεν πάρθηκε  ποτέ η πρωτοβουλία να ερευνηθεί και έτσι να αποτελέσει το συγκεκριμένο ίαμα ένα αγαθό υπέρ των ανθρώπων. 

Η παντελής έλλειψη τοξικότητας με επιβεβαίωση από αρχαίες πηγές ότι οι αρχαίοι ιπποκρατικοί ιατροί θεράπευαν με το χυμό των φύλλων της ήμερης ελιάς ως ασθενέστερο έναντι της άγριας, μόλυνσης των ματιών και του στόματος ακόμα και σε μικρά παιδιά. Πράγματι, ο χυμός των φύλλων της ελιάς είναι ασφαλέστατος ακόμη και για βρέφη μεγαλύτερα των 8 μηνών. Η έλλειψη τοξικότητας αυτή μας εξυπηρετεί στο να μεθοδεύουμε υψηλότερες δόσεις όταν η ασθένεια προσβάλλει απότομα έναν οργανισμό, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με ιούς. 

Από την Καλιφόρνια, που υπάρχουν πολλοί ελαιώνες έως την Ισπανία, την Σικελία, την Κρήτη, την Κύπρο και την Β. Αφρική, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο χυμός των φύλλων της ελιάς αποτελεί έναν εύκολο τρόπο να το προμηθευτούμε. Σήμερα όλες οι μεγάλες εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής έχοντας ήδη εκτιμήσει τις πάμπολλες έρευνες, διαθέτουν συμπληρώματα τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Επίσης η μορφή του βάμματος βρίσκεται εύκολα στο φαρμακείο της γειτονιάς σας.  Το παράδοξο είναι ότι ο σύγχρονος άνθρωπος αντί να συλλέξει απλώς μερικά φύλλα μιας αγριελιάς (βιολογική), επιλέγει  φάρμακα χαμηλής ισχύος και υψηλής τοξικότητας.

Σε κάθε περίπτωση το σκεύασμα με την υψηλότερη δραστικότητα από τις μορφές που προανέφερα, ήταν αυτό του χυμού φύλλων άγριας ελιάς, δεν κοστίζει και μπορείτε να προμηθευτείτε άφθονα φύλλα, φρέσκα και να τα αποθηκεύσετε στον καταψύκτη σας. 

Η δόση για να προετοιμάσετε αυτή την βόμβα υγείας είναι η ποσότητα φύλλων που χωράει σε ένα ποτήρι του νερού ίση με 250 ml, πιέζοντας τα καλά έτσι ώστε να φτιάξετε ορθά ένα ισχυρό φάρμακο, το αλέθετε με 2 ποτήρια καθαρό νερό (καλά να γίνει ένας χυλός) και το σουρώνετε. Φυλάσσεται στο ψυγείο και η δοσολογία για να ξεκινήσετε είναι γύρω στο 50ml περίπου σε νερό ή χυμό ή σκέτο, με λίγο χυμό από φυσικό λεμόνι, και σε αυτή την περίπτωση, λόγω της ταχύτατης ιοκτόνου δράσης του φυτού θα παρατηρηθεί το φαινόμενο Herxheimer, το οποίο μπορεί να είναι ναυτία, λίγη διάρροια ή κακοδιάθεση, όπως θα συνέβαινε και με το MMS1, που περιγράψαμε παραπάνω. Αυτό όμως είναι παροδικό και άμεσα σε μερικές μέρες υποχωρεί. Η ποσότητα χλωροφύλλης καθώς και πολύτιμων βιταμινών και θρεπτικών παράλληλα υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και δρουν και σε όποια υποκείμενα νοσήματα μπορεί να έχουμε πχ. καρδιοπάθειες, διαβήτης κλπ. 

Επίσης η μορφή του ξηρού αφεψήματος φύλλων αγριελιάς, δηλαδή σε μορφή τσαγιού θα απέφερε άριστα αποτελέσματα, αλλά λόγω της απουσίας πολλών ενζύμων σας συνιστώ των παραπάνω τρόπο χορήγησης. Σύμφωνα με τους αρχαίους αλχημιστές αυτό συνάδει και με την γνώση των ιατρών του Μεσαίωνα, οι οποίοι απέδιδαν στα χλωρά φυτά την ύπαρξη του «φιλοσοφικού υδραργύρου» του φυτού. 

Στη περίπτωση του σκευάσματος, η δοσολογία που θα χρησιμοποιήσουμε θα είναι ανάλογη με την πρόληψη ή αντιμετώπιση, περίπου από 800 mg extract  έως και 4.000 mg που αποδίδει από 170 έως 700 mg ελαιοευρωπαίνης ημερησίως. 

Φανταστείτε το ελαινολικό ασβέστιο (calcium elonate), που προανέφερα να μπορέσει να χορηγηθεί ενδοφλεβίως στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και τα αποτελέσματα του...

Πηγή:

"Φυσική Αντιμετώπιση Του Covid - 19", Κεφάλαιο 4.

Βασίλειος Κουμεντάκης BSc. (Health Sc.), ND.