Menu
Your Cart

All Natural CoQ10 100mg 120vcaps Full Health

All Natural CoQ10 100mg 120vcaps  Full Health
-25 %
All Natural CoQ10 100mg 120vcaps Full Health
This offer ends in:
Day
Hour
Min
Sec
39,00€
52,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 31,45€
  • Stock: In Stock
  • Model: FULL0315
  • Weight: 0.10kg
General
Κατηγορία Ένζυμα
Διαταραχές - Παθήσεις Αντιοξειδωτική προστασία
Ενέργεια - Τόνωση
Καρδιά - Κυκλοφορικό - Αγγεία
Λιπώδης ιστός - Αδυνάτισμα
Πλεονεκτήματα Χορτοφαγία
Περιγραφή

Το CoQ10 έχει δύο σημαντικούς ρόλους στο σώμα σας: ενέργεια και προστασία. Δίνει στα κύτταρα σας την ενέργεια που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά τους. Και ως ισχυρό αντιοξειδωτικό προστατεύει το σώμα σας από την οξείδωση και κατ’επέκταση από τις ασθένειες και την γήρανση. Όλα τα κύτταρα χρειάζονται CoQ10 για τις ενεργειακές τους ανάγκες. Από όλα τα διαφορετικά είδη κυττάρων στο σώμα σας, τα κύτταρα του εγκεφάλου, της καρδιάς και των νεύρων σας χρειάζονται την περισσότερη ενέργεια από όλα.   


ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΟ COQ10;
Η καρδιά σας δεν μπορεί να αντλήσει ικανοποιητικά το αίμα σας και αυτό σας κάνει να αισθάνεστε αδύναμοι και κουρασμένοι. Οι πνεύμονές σας δεν μπορούν να ωθήσουν τόσο αέρα μέσα και έξω, ώστε πάλι να αισθάνεστε αδύναμοι και κουρασμένοι. Η φθορά στα κύτταρά σας είναι γρήγορη και πολλές φορές καταστρεπτική.  


ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ
Τα αποτελέσματα πολλών μελετών μας δείχνουν ότι η προσθήκη συνένζυμου Q10 με ή χωρίς συμβατική θεραπεία μειώνει σημαντικά τη νοσηλεία για επιδείνωση της καρδιακής ανεπάρκειας και τη συχνότητα εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών σε ασθενείς με χρόνια συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια. Μάλιστα, σε άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια, η χορήγηση συνένζυμου Q10 είχε ως αποτέλεσμα χαμηλότερη θνησιμότητα και βελτιωμένη ικανότητα άσκησης σε σύγκριση με τις επιδράσεις της θεραπείας με εικονικό φάρμακο. Το συνένζυμο Q10 (ουβικινόνη) είναι ένα μιτοχονδριακό συνένζυμο το οποίο είναι απαραίτητο για την παραγωγή του ΑΤΡ. To γεγονός ότι το συνένζυμο βρίσκεται στον πυρήνα των κυτταρικών ενεργειακών διεργασιών παίρνει σημασία ειδικά σε ότι αφορά κύτταρα με υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις, όπως τα καρδιακά κύτταρα που είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στην ανεπάρκεια CoQ10. Επιπλέον, έχει αντιοξειδωτική και αγγειοδιασταλτική δράση, αναστέλλει την οξείδωση της LDL και συνεπώς την αθηροσκλήρωση. Ανεπάρκεια σε συνένζυμο έχει βρεθεί στην πλειοψηφία σχεδόν των ατόμων με σημαντικά ή μέτρια καρδιολογικά προβλήματα όπως: στένωση της αορτής ή ανεπάρκεια αορτής, μιτροειδή στένωση ή ανεπάρκεια, διαβητική καρδιομυοπάθεια, τετραλογία του Fallot, ελλειματικών κολπικών και κοιλιακών διαφραγμάτων. Η ανεπάρκεια του, μπορεί να είναι ένας πρωταρχικός αιτιολογικός παράγοντας σε ορισμένους τύπους της δυσλειτουργίας των καρδιακών μυών, ενώ σε άλλες μπορεί να είναι δευτερογενές φαινόμενο. Και στις δύο περιπτώσεις είναι ένας παράγοντας που κυρίως προστατεύει το μυοκάρδιο.  


ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Το CoQ10 αναστέλλει την υπεροξείδωση των λιπιδίων και προστατεύει επίσης και τις πρωτεΐνες, αλλά και το μιτοχονδριακό DNA από την οξείδωση. Εκτός από την άμεση εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, το CoQ10 είναι ικανό να αναδημιουργεί σημαντικά αντιοξειδωτικά όπως η α-τοκοφερόλη και το ασκορβικό (βιταμίνη C). Τέλος, ο ρόλος του συνένζυμου Q10 ως αντιοξειδωτικού εξηγείται επίσης από πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν ότι η ανεπάρκεια του προκαλεί αυξημένη παραγωγή μιτοχονδριακού ανιόντος ριζών υπεροξειδίου (O2 • -).      
ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ
Μια σημαντική μείωση στον ρυθμό βιοσύνθεσης CoQ συμβαίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας γήρανσης και των ασθενειών που σχετίζονται με τη γήρανση. Το CoQ10 βοηθώντας τα κυτταρικά εργοστάσια γνωστά ως μιτοχόνδρια να καίουν καύσιμα πιο αποτελεσματικά, είναι σε θέση να προστατεύει όχι μόνο την καρδιά αλλά κάθε κύτταρο στο σώμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επιστήμονες όλο και περισσότερο γοητεύονται με το ρόλο του CoQ10 σε ιστούς πέρα από το καρδιαγγειακό σύστημα. Η συμπλήρωση του CoQ10 μπορεί να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής κυττάρων και οργανισμών , θέτοντας τις βάσεις μακροζωίας στους ανθρώπους. Σύμφωνα με τη μιτοχονδριακή θεωρία της γήρανσης, η οξειδωτική βλάβη στα μιτοχόνδρια είναι στη ρίζα της ίδιας της γήρανσης, και όποιος παράγοντας την αποτρέπει αποτρέπει την ίδια την γήρανση.  


ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ
Σε μια δημοσιευμένη μελέτη του 2018, το συνένζυμο Q10 (CoQ10) έδειξε ότι μειώνει σημαντικά τη συχνότητα, τη σοβαρότητα και τη διάρκεια των κρίσεων της ημικρανίας. Αυτή η μελέτη έδειξε ότι το CoQ10 δρα μειώνοντας τα επίπεδα ενός πεπτιδίου στον εγκέφαλο που σχετίζεται με τον πόνο και τη φλεγμονή. Ονομάζεται πεπτίδιο που σχετίζεται με γονίδιο καλσιτονίνης (CGRP). Η χορήγηση του συνένζυμου σε άτομα με χρόνιο πρόβλημα είχε σαν αποτέλεσμα: Μείωση του αριθμού των ημερών με ημικρανία κατά περισσότερο από 50%. Μείωση της συχνότητας κρίσεων περισσότερο από 50%. Τα αποδεικτικά στοιχεία που ευνοούν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του CoQ10 είναι τόσο επιτακτικά ώστε, από το 2015, η Καναδική Εταιρεία Κεφαλαλγίας περιελάμβανε το CoQ10 στον κατάλογο των ενώσεων που έλαβε ισχυρή σύσταση για την πρόληψη της ημικρανίας.  


ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ως μέρος της αλυσίδας μεταφοράς μιτοχονδρίων ηλεκτρονίων, το συνένζυμο Q10 δέχεται ηλεκτρόνια από τη μείωση των ισοδύναμων που παράγονται κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού λιπαρών οξέων και γλυκόζης και στη συνέχεια τα μεταφέρει σε δέκτες ηλεκτρονίων. Ταυτόχρονα, το συνένζυμο Q10 συμβάλλει στη μεταφορά πρωτονίων (Η +) από τη μιτοχονδριακή μήτρα στο χώρο των μεμβρανών, δημιουργώντας μια βαθμίδα πρωτονίων κατά μήκος της εσωτερικής μιτοχονδριακής μεμβράνης.
Η ενέργεια που απελευθερώνεται όταν τα πρωτόνια ρέουν πίσω στο μιτοχονδριακό εσωτερικό χρησιμοποιείται για τον σχηματισμό ΑΤΡ.
Το συνένζυμο Q10 είναι ένα βασικό συστατικό των μιτοχονδρίων, τα οποία παράγουν την ενέργεια που τα κύτταρα χρειάζονται για να εκτελούν όλες τις λειτουργίες τους. Διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην παραγωγή τριφωσφορικής αδενοσίνης (ATP), της ενέργειας που οδηγεί σε όλες τις σωματικές διεργασίες, η οποία εμπλέκεται στην μεταφορά ενέργειας εντός των κυττάρων, βιοχημικής ουσίας γνωστής και ως «ενεργειακό νόμισμα του κυττάρου». Συμβάλλει στη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια. Μάλιστα, είναι ιδιαίτερο χρήσιμο σε όσους αθλούνται ή κάνουν παρατεταμένη αεροβική δραστηριότητα.


ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ
Οι στατίνες μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα του CoQ10 στον ορό μέχρι και έως 40%. Το συνένζυμο Q10 συμβάλλει στην πρόληψη μυοπάθειας από στατίνες.  


ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΤΙΔΑ
H συμπληρωματική χορήγηση του συνεζύμου Q10, μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των περιοδοντικών νόσων, μέσω της ελάττωσης της φλεγμονής. Οι περιοδοντικές νόσοι είναι φλεγμονώδεις διαδικασίες που προκύπτουν από την αλληλεπίδραση της μικροβιακής προσβολής και της φλεγμονώδους απόκρισης του ξενιστή. Στη φλεγμονώδη απάντηση, πιστεύεται πως συμβάλλει πληθώρα μορίων όπως οι ελεύθερες ρίζες και οι δραστικές μορφές οξυγόνου.
Η αντιοξειδωτική ικανότητα του συνενζύμου Q10 αποτέλεσε έναυσμα για την περαιτέρω διερεύνηση της πιθανής δράσης και συμβολής του στην αντιμετώπιση των περιοδοντικών νόσων. Βιοψίες περιοδοντικών ιστών έχουν αποκαλύψει ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα του συνενζύμου σε περιοδοντικούς ασθενείς.
Η διαπίστωση αυτή ενισχύει την άποψη ότι συμπληρωματική χορήγηση του συνενζύμου Q10 θα μπορούσε να είναι σημαντική σε ασθενείς με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης περιοδοντίτιδας. Τα περιοδοντοπαθογόνα μικρόβια έχουν την ικανότητα να προκαλούν υπερπαραγωγή αντιδραστικών ειδών οξυγόνου, συμβάλλοντας στην αποδόμηση ινών κολλαγόνου αλλά και καταστροφή κυττάρων που εντοπίζονται στους περιοδοντικούς ιστούς.  


ΥΠΕΡΤΑΣΗ
Αν και ο μηχανισμός πίσω από το αντιυπερτασικό αποτέλεσμα του CoQ10 δεν είναι καθορισμένος πλήρως πρώιμες μελέτες έδειξαν ότι είναι πιθανό να αποδοθεί στην ικανότητά του να προκαλεί αγγειοδιαστολή μέσω μειωμένης περιφερειακής αντίστασης στο αγγειακό σύστημα. Μια άλλη υπόθεση είναι ότι οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του CoQ10 έχουν σαν αποτέλεσμα την καταπολέμηση των οξειδώσεων μέσα στα αγγεία, την μείωση ρυθμού εναπόθεσης οξειδωμένων συστατικών στα τοιχώματα των αγγείων και κατ’ επέκταση την μεγαλύτερη και καλύτερη ροή του αίματος μέσα στα αγγεία.


ΝΕΥΡΟΕΚΦΥΛΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Με την επιβράδυνση της οξειδωτικής βλάβης, το CoQ10 αποδεικνύεται ότι μειώνει την εναπόθεση καταστρεπτικών πρωτεϊνών β-πεπτιδίου αμυλοειδούς στα κύτταρα του εγκεφάλου. Μειώνει επίσης, την επαγόμενη από το αμυλοειδές β-πεπτίδιο οξείδωση που συμβάλλει στον φαύλο κύκλο οξείδωσης-φλεγμονής- οξείδωσης που επιταχύνει τη διαδικασία της νόσου Alzheimers.
Τέλος, και ίσως το πιο σημαντικό, το CoQ10 που προστίθεται στα εγκεφαλικά κύτταρα που έχουν προσβληθεί από β-πεπτίδιο αμυλοειδούς προκαλεί αποσταθεροποίηση και εξασθένιση της καταστρεπτικής πρωτεΐνης ακόμη και μετά τη δημιουργία της. Ο μοναδικός αυτός μηχανισμός CoQ10 έχει τη δυνατότητα αναστροφής της νόσου του Alzheimer στο μοριακό επίπεδο.
Η νόσος του Πάρκινσον είναι η δεύτερη πιο συχνή διαταραχή που σχετίζεται με τη γήρανση στον κόσμο. Το CoQ10 δείχνει πραγματική υπόσχεση στις μελέτες για τη νόσο του Parkinson Σε αντίθεση με τις τρέχουσες θεραπείες που βελτιώνουν τα συμπτώματα χωρίς αλλαγή της εξέλιξης της νόσου, το CoQ10 ενδέχεται να μεταβάλει θεμελιωδώς και να επιβραδύνει την αλλιώς αναπόφευκτη επιδείνωση των ασθενών με νόσο του Parkinson.  


ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΔΙΑΒΗΤΗΣ
Σε αμφότερα το μεταβολικό σύνδρομο και τον διαβήτη, τα επίπεδα των οξειδωτικών στρωμάτων των ιστών είναι σημαντικά αυξημένα. Τα χαμηλά επίπεδα CoQ10 αναγνωρίζονται τώρα ως στενά συσχετισμένα με τον προβληματικό μακροπρόθεσμο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και πολλές από τις επιπλοκές του διαβήτη, όπως η διαβητική νευροπάθεια (νευρική βλάβη), η νεφροπάθεια (βλάβη στα νεφρά) και φυσικά η ενδοθηλιακή δυσλειτουργία και η προκύπτουσα καρδιαγγειακή βλάβη.


Ευτυχώς, η συμπλήρωση με το CoQ10 είναι ένας εξαιρετικά απλός τρόπος για να αποκατασταθούν τα ανεπαρκή επίπεδα και να επιτευχθεί καλύτερος μακροπρόθεσμος έλεγχος του σακχάρου στο αίμα. Ανθρώπινες μελέτες δείχνουν ότι η προσθήκη του CoQ10 στην ήδη υγιεινή μεσογειακή δίαιτα μειώνει περαιτέρω το οξειδωτικό στρες και την οξείδωση του λίπους κατά την περίοδο αμέσως μετά το γεύμα, όταν το σώμα σας είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε βλάβες.
Κατηγορία : Full Health
Πρόσθετες Πληροφορίες :

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή