Menu
Your Cart

Ashwagandha Extract 230mg 90vcaps Full Health

Ashwagandha Extract 230mg 90vcaps Full Health
-25 %
Ashwagandha Extract 230mg 90vcaps Full Health
This offer ends in:
Day
Hour
Min
Sec
19,50€
26,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 15,73€
 • Stock: In Stock
 • Model: FULL0124
 • Weight: 0.13kg
General
Κατηγορία Βότανα
Διαταραχές - Παθήσεις Καρδιά - Κυκλοφορικό - Αγγεία
Χαλάρωση - Άγχος
Πλεονεκτήματα Χορτοφαγία
Περιγραφή

Η Αshwagandha της FULL HEALTH δεν προέρχεται από τα φύλλα ή τους καρπούς του φυτού αλλά από τη ρίζα του. Με αυτόν τρόπο, έχουμε μεγαλύτερη απόδοση της δραστικής ουσίας βιθανολίδης και το προϊόν δεν περιέχει την εν δυνάμει τοξική withatherin A. Έτσι έχουμε απόδοση 7%  σε βιθανολίδες, την μεγαλύτερη συγκέντρωση που θα βρείτε στην αγορά.

Όλες οι επιστημονικές και κλινικές μελέτες που αφορούν τις ευεργετικές ιδιότητες της ασβαγκάντα έχουν ως δείγματα εκχυλίσματα του φυτού που αποδίδουν πάνω από 5% σε βιθανολίδες κάτι που μόνο η εταιρεία FULL HEALTH με το προϊόν αυτό εξασφαλίζει. Η ασβαγκάντα είναι πολύ γνωστό βότανο αγιουβερδικής εναλλακτικής ιατρικής και τις τελευταίες δεκαετίες έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον σε πολλούς επιστήμονες λόγω της εξαιρετικής του δράσης ως προσαρμογόνο.

Η ασβαγκάντα είναι επίσης σημαντικό βότανο στο Unani και στο παραδοσιακό κινεζικό ιατρικό σύστημα. Τα βότανα που χαρακτηρίζονται ως προσαρμογόνα, μπορούν να υποστηρίξουν όλο τον οργανισμό, το σώμα αλλά και το πνεύμα κυρίως σε περιπτώσεις καθημερινού άγχους. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει παθολογικές αλλαγές στο σώμα, όπως φθορές στο ενδοκρινικό, νευρολογικό και ανοσοποιητικό σύστημα. Τα προσαρμογόνα, έχουν διεγερτική δράση και προάγουν την μείωση και την ολική εξόντωση των επιβλαβών αυτών επιδράσεων. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ομάδα φυτικών εκχυλισμάτων φαρμακευτικής δράσης ή μια ομάδα φυτών που λαμβάνονται από ανθρώπους για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να προσαρμοστούν καλύτερα στην κόπωση και το στρες.

ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ Ashwagandha

Οι βιθανολίδες, οι δραστικές ουσίες του φυτού, έχουν παρόμοια δράση με τις στεροειδείς ορμόνες του σώματος. Δρουν προληπτικά και προάγουν την αντίσταση του σώματος μας σε χρόνιες αυτοάνοσες ασθένειες όπως ερυθηματώδης λύκος και ρευματοειδής αρθρίτιδα. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, η φαρμακολογική έρευνα προσανατολίστηκε προς αυτό το φυτό για να αποδειχτούν οι αντιαρθριτικές, αντικαρκινικές, νευροπροστατευτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες του φυτού καθώς και για θετικές επιδράσεις στο καρδιοπνευμονικό, ενδοκρινικό και κεντρικό νευρικό σύστημα.

 • Ashwagandha ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ

Η κορτιζόλη, γνωστή και ως «ορμόνη του άγχους», απελευθερώνεται από τα επινεφρίδια ως απόκριση στο στρες. Όταν η Ashwagandha εισέρχεται στο στόμα, μειώνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης και δημιουργείται εξισορρόπηση των θυρεοειδικών ορμονών.

Σε έρευνα σε ενήλικες που υπέφεραν από χρόνιες εντάσεις, όσοι είχαν λάβει συμπληρώματα με Ashwagandha παρουσίασαν μείωση κορτιζόλης, συγκριτικά με όσους δεν είχαν λάβει. Συγκεκριμένα όσοι έλαβαν Ashwagandha σε υψηλότερη δόση, είχαν μείωση κατά 30% στα επίπεδα της κορτιζόλης. Οι επιστήμονες αναφέρουν πως οι βιθανολίδες, παρεμποδίζουν το μονοπάτι του άγχους στον εγκέφαλο μέσω ρύθμισης της χημικής σηματοδότησης του νευρικού συστήματος. Τα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν πως τα βασικά συστατικά του προϊόντος παίζουν βασικό ρόλο στην θεραπεία νευρολογικών διαταραχών, όπως διαταραχές ύπνου, γενικές διαταραχές άγχους, επιληπτικές κρίσεις και μυϊκούς σπασμούς.  Όλες οι διαταραχές αυτές σχετίζονται με δυσλειτουργία GABAergic σηματοδότησης και είναι γνωστό πως η διαφορική ενεργοποίηση υποδοχέων (υποτύπων) GABA διασαφηνίζει έναν πιθανό μηχανισμό μέσω του οποίου η Ashwagandha καταφέρνει να παρέχει τις τόσο σημαντικές δράσεις που αναφέραμε.

 • Ashwagandha ΓΙΑ ΑΝΤΡΙΚΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Έρευνες έχουν επιβεβαιώσει πως υπάρχει συσχέτιση της χρήσης Ashwagandha με την ολιγοσπερμία που οδηγεί στη σειρότητα. Συγκεκριμένα με τη χρήση της Ashwagandha έχει διαπιστωθεί πως υπάρχει βελτίωση της αντρικής γονιμότητας και συγκεκριμένα έχουμε αύξηση του όγκου της εκσπερμάτωσης, της συγκέντρωσης σπέρματος, των επιπέδων τεστοστερόνης στον ορό και τον κινητό αριθμό σπερματοζωαρίων.

Η Ashwagandha λοιπόν, ενισχύει τη λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος, βελτιώνοντας την υγιή σεξουαλική και αναπαραγωγική ζωή, εξισορροπεί ορμόνες στους άντρες με ανδρόπαυση και αυξάνει τον αριθμό σπερματοζωαρίων.

 • Ashwagandha ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΤΟΧΗ

Η Ashwagandha έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για βελτίωση της μυϊκής δύναμης, αποκατάσταση μετά από άσκηση, αντοχή στη κόπωση και για υποστηρικτική βοήθεια. Η χορήγηση από το στόμα ενός εκχυλίσματος ρίζας με υψηλή συγκέντρωση Ashwagandha έχει οδηγήσει σε αύξηση του μέγιστου VO2 και βελτιστοποίηση της καρδιοαναπνευστικής αντοχής. Μέσω μελέτης που πραγματοποιήθηκε πάνω σε αυτά τα δεδομένα, αποδείχτηκε πως το εκχύλισμα ρίζας Ashwagandha, αυξάνει τα μέγιστα επίπεδα Ashwagandha βελτιώνοντας τη καρδιαγγειακή δυναμική και την καρδιοαναπνευστική αντοχή και με αυτό τον τρόπο αποκτάτε καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το μέγιστο VO2 αντανακλά την ικανότητα του καρδιαγγειακού και αναπνευστικού συστήματος για μεταφορά οξυγόνου στους μύες και είναι δείκτης αερόβιας ικανότητας.

 • Ashwagandha ΓΙΑ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η Ashwagandha ενισχύει αποτελεσματικά την γενική και άμεση μνήμη σε άτομα με ήπια γνωστική διαταραχή και την βελτίωση της εκτελεστικής λειτουργίας, της ταχύτητας επεξεργασίας πληροφοριών και της γενικότερης προσοχής.

Συγκεκριμένα παρατηρείται βελτίωση της λειτουργίας αναγνώρισης, της εγκεφαλικής λειτουργίας (μνήμη και νευρικό σύστημα), χρησιμότητα σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον και λόγω της μιμητικής δράσης της με GABA, η Ashwagandha έχει την ικανότητα να ενισχύει το σχηματισμό δενδριτών.

Η Ashwagandha ανακόπτει, καθυστερεί, βελτιώνει ή αναστρέφει την νευρική ατροφία και την συνοπτική απώλεια. Κάθε μορφή στρες προκαλεί ζημιές στην εγκεφαλική λειτουργία και το νευρικό σύστημα.

Σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, η Ashwagandha ανακουφίζει από το άγχος και αποτρέπει τον εκφυλισμό των κυττάρων του εγκεφάλου. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως οι περισσότερες νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον σχετίζονται άμεσα με τον εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων. Η μεγάλη προστασία που προσφέρει η Ashwagandha στον εγκέφαλο, οφείλεται στην αντιοξειδωτική της δράση και στην ικανότητά της να καταστρέφει ελεύθερες ρίζες που προκαλούν γήρανση των κυττάρων του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οι δραστικές ουσίες της Ashwagandha βοήθησαν στην δημιουργία νέων νευρώνων, στη μείωση του φορτίου β-αμυλοειδούς και στη μείωση συσσώρευσης πλάκας. 

 • Ashwagandha ΓΙΑ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ

Η χρήση εκχυλίσματος της Ashwagandha βοηθά στην ομαλοποίηση των δεικτών του θυρεοειδούς σε περιπτώσεις υποκλινικού υποθυρεοειδισμού. Έχει αποδειχτεί πως η Ashwagandha βοηθά τους ανθρώπους που έχουν διαγνωστεί με Hashimoto, σε περιπτώσεις υποτονικού θυρεοειδούς. Σε μελέτες με άτομα με υποτονικό θυρεοειδή, αποδείχτηκε πως με 600 mg εκχύλισμα ρίζας Ashwagandha βελτιώνονται άμεσα τα επίπεδα ορμόνης TSH και θυροτοξίνης (Τ4).

Επίσης, σύμφωνα με άλλες επιστημονικές έρευνες, η Ashwagandha ενισχύει το θυρεοειδή. Συγκεκριμένα, σε ασθενείς με διπολική διαταραχή, η Ashwagandha βελτίωσε τη γνωστική τους λειτουργία μέσα σε 8 εβδομάδες. Οι εργαστηριακές τους εξετάσεις έδειξαν επίσης σημαντική αύξηση της Τ4.

Βάσει του ότι η Ashwagandha ενισχύει την λειτουργία του θυρεοειδούς, ίσως δεν ενδείκνυται σε άτομα με υπερθυρεοειδισμό και αυτούς που πάσχουν από τη νόσο Graves.

 • Ashwagandha ΓΙΑ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Σε αρκετές έρευνες έχει αποδειχτεί η πολύτιμη βοήθεια της Ashwagandha βοηθά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, τόσο σε υγιείς όσο και σε διαβητικούς. Επιπλέον αποδείχτηκε πως σε ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, που λάμβαναν συμπληρώματα με Ashwagandha, μειώθηκαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα νηστείας σε αντίστοιχα επίπεδα αποτελεσματικότητας με τη φαρμακευτική αγωγή τους. Η Ashwagandha επιτυγχάνει αυτή τη μείωση, μέσω των επιδράσεων της στην ευαισθησία και έκκριση ινσουλίνης.

 • Ashwagandha ΓΙΑ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ

Μέσω ερευνητικών μελετών σε ανθρώπους, διαπιστώθηκε η αύξηση της δραστηριότητας των κυττάρων "φυσικών δολοφόνων", τα οποία λειτουργούν στο ανοσοποιητικό σύστημα με σκοπό την επιτυχή καταπολέμηση μολύνσεων και την γενική υγεία. Επίσης μειώνει τη CPR (C-αντιδρώσα πρωτεΐνη) και άλλους δείκτες φλεγμονής. Για το συγκεκριμένο δείκτη υπάρχει σύνδεση με αυξημένους κινδύνους εμφάνισης καρδιακής πάθησης.

 • Ashwagandha ΚΑΙ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΑ

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η Ashwagandha ενισχύει την ομαλή λειτουργία των επινεφριδίων και ανακουφίζει την κόπωσή τους. Τα επινεφρίδια είναι ενδοκρινείς αδένες που ελευθερώνουν αδρεναλίνη και κορτιζόλη ως αντίδραση στο άγχος.

Είναι κατάλληλη για χρήση από χορτοφάγους (vegan & vegetarian).

Κατηγορία : Full Health

Πρόσθετες Πληροφορίες : https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10956379/

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή