Menu
Your Cart

Astragalus Root Extract 180mg 90vcaps Full Health

Astragalus Root Extract 180mg 90vcaps Full Health
-25 %
Astragalus Root Extract 180mg 90vcaps Full Health
This offer ends in:
Day
Hour
Min
Sec
19,50€
26,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 15,73€
 • Stock: In Stock
 • Model: FULL0193
 • Weight: 0.13kg
General
Κατηγορία Βότανα
Διαταραχές - Παθήσεις Αναπνευστικό
Ανοσοποιητικό - Λοιμώξεις
Πλεονεκτήματα Χορτοφαγία
Περιγραφή

Διατροφικές πληροφορίες 1 caps ΣΗΔ

Εκχύλισμα ρίζας Astragalus (50:1) 180 mg ** Το οποίο αποδίδει αστραγαλοσίδη IV 9 mg **

Xαρακτηριστικά του προϊόντος

 • Υψηλή συγκέντρωση εκχυλίσματος Astragalus (50:1)
 • Μοναδική τυποποίηση σε ποσοστό μέχρι 5% του Astragaloside IV 
 • Οικονομική συσκευασία η οποία διαρκεί 3 μήνες
 • Ιδανικό και για χορτοφάγους (vegetarian & vegan)

O Astragalus χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην κινεζική ιατρική για την ενίσχυση και υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος. Η ρίζα του φυτού αυτού έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ποτάσιο και μαγνήσιο και περιέχει επίσης λινελαϊκό οξύ, σίδηρο, χολίνη, μαγγάνιο, μπεταΐνη, β-σιτοστερόλη, ρουματακενίνη, φλαβονοειδή, σαπωνίνες, πολυσακχαρίτες κ.α. Επίσης περιέχει διάφορα αντιοξειδωτικά που παρέχουν προστασία σε κύτταρα από τις βλάβες των ελευθέρων ριζών.

Ιδιότητες Astragalus

 • Προστασία της καρδιάς
 • Προστασία από καρκινικές μεταλλάξεις
 • Προστασία ήπατος και πνευμόνων
 • Τόνωση ανοσοποιητικού συστήματος
 • Θωράκιση του οργανισμού από γήρανση και κυτταρική φθορά
 • Αντιοξειδωτική δράση

Χαρακτηριστικά Astragalus

Ο Astragalus ανήκει στα προσαρμογόνα βότανα, δηλαδή προστατεύει τον οργανισμό από διάφορες διαταραχές όπως αυτές του ψυχικού, σωματικού και συναισθηματικού στρες.

Στις μέρες μας χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ως βότανο έχει καρδιοτονωτικές, ηπατοπροστατευτικές, αντιβακτηριδιακές, αντιφλεμονώδεις και προσαρμογόνες δράσεις και είναι ιδανικό για άτομα με συμπτώματα κόπωσης, ατονίας, που αρρωσταίνουν συχνά από κρυολογήματα ή όσους βρίσκονται σε αναρρωτικό στάδιο.

Μελέτες στις ΗΠΑ, έδειξαν πως ο Astragalus επιδρά θετικά στο ανοσοποιητικό σύστημα σε όσους έχουν κάνει πρόσφατα χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες και βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους τονώνοντας έτσι τον οργανισμό. Επιπλέον, μετά από έρευνα στην Κίνα, ο Astragalus αποδείχτηκε πως προσφέρει αντιοξειδωτική δράση σε άτομα με καρδιοπάθειες (σοβαρής μορφής) και βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία, ανακουφίζοντας έτσι από τα συμπτώματά τους.

Δραστικές ουσίες Astragalus

Το Astragaloside IV απομονώθηκε από τις ξηρές ρίζες του Astragalus και είναι η βασική βιοδραστική σαπωνίνη. Έχει πολλές προοπτικές εφαρμογής του ιδιαίτερα στις πεπτικές ασθένειες, τις καρδιαγγειακές παθήσεις, τον καρκίνο και άλλες υψηλού κινδύνου ασθένειες.

 • ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΜΕΡΗ – ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΣΑΣ

Όσο γερνάμε, τα κύτταρα μας διαρκώς διαιρούνται και αναπαράγονται. Με κάθε αναπαραγωγή, αποκτάμε νέα αντίγραφα του κυτταρικού DNA μας έτσι ώστε το νέο κύτταρο να έχει ομαλή λειτουργία. Λόγω όμως περιβαλλοντικών παραγόντων, επίκτητων δυσλειτουργιών και ασθενειών, τα κύτταρα μεταφέρουν σημαντικές πληροφορίες και έτσι αντιγράφονται. Επιπλέον, κάθε φορά που αναπαράγεται ένα νέο κύτταρο, υπάρχει ένα μικρό ποσοστό σφαλμάτων κατά τη μεταγραφή τους. Το ποσοστό αυτό των σφαλμάτων είναι πολύ μικρό, ωστόσο οι επιστήμονες θεωρούν πως με τη πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα καθώς συσσωρεύεται και γι' αυτό προκαλείται και η γήρανση.

Η τελομεράση βρίσκεται στα τελειώματα των κυττάρων και είναι ένας από τους φυσικούς μηχανισμούς του σώματός μας για την καταπολέμηση της γήρανσης και της βλάβης του DNA. Το ένζυμο που παράγει την τελομεράση, αποκαθιστά γενετικά σφάλματα στο DNA, όταν αυτό έχει υποστεί βλάβη και το επαναφέρει στο υγιές, πρωτότυπο σχέδιό του.

Η ρίζα Astragalus έχει κάποιες ειδικές ενώσεις, τις Astragaloside IV και cycloastragenol, οι οποίες έχουν ερευνηθεί ιδιαιτέρως για την ισχυρή δράση τους όσων αφορά την διέγερση της λειτουργίας της τελομεράσης. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές αναφέρουν πως τα τελομερή είναι τα κομμάτια του πάζλ που μας δείχνουν τους λόγους της μακροζωίας μερικών ανθρώπων.

Τα τελομερή είναι μικρές επαναλαμβανόμενες ακολουθίες των νουκλεοτιδίων που εμποδίζουν και τερματίζουν την επιδείνωση των χρωματοσωμάτων. Αυτές οι αλληλουχίες κονταίνουν κάθε φορά που γίνεται αναπαραγωγή των κυττάρων. Το ένζυμο της τελομεράσης βοηθά στη διατήρηση του μήκους του τελομερούς αφού αντιγραφεί το DNA και τα κύτταρα δεν εμφανίζουν σημάδια εκφυλισμού και κόπωσης. Το εκχύλισμα του astragalus και συγκεκριμένα η δραστική ουσία Astragaloside IV έχει αποδειχτεί πως βοηθά στην ενεργοποίηση της τελομεράσης των κυττάρων και την πρόληψη της συρρίκνωσης των τελομερών.

 • Astragalus ΓΙΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Το δραστικό συστατικο του Astragalus, το Astragaloside IV, έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές, αντιιικές και νευροπροστατευτικές δράσεις, οι οποίες συνδέονται άμεσα με την ενεργοποίηση της τελομεράσης. 

 • Astrangalus ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Το Astrangaloside IV, έχει ανοσοδιεγερτική δράση καθώς βοηθά στην αύξηση του πολλαπλασιασμού Τ λεμφοκυττάρων. Από ερευνητικές μελέτες της Ιατρικής σχολής του UCLA, αποδείχτηκε πως το δραστικό συστατικό του astrangalus, η αστραγαλοσίδη, βοηθά ιδιαίτερα τα κατεστραμμένα Τ4, διατηρώντας τα τελομερή τους. Τα Τ4 είναι κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και συγκεκριμένα είναι λευκά αιμοσφαίρια εξειδικευμένα να προκαλούν ανοσολογική απόκριση. Έτσι με τη κατανάλωση astrangalus, θα έχετε καλύτερη και ισχυρότερη αναπαραγωγική κυτταρική δύναμη επίθεσης κατά των ιογενών λοιμώξεων, των ιών και των χρόνιων παθήσεων ενάντια στη κυτταρική φθορά και γήρανση, επειδή τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος τα οποία προσπαθούν να καταπολεμήσουν την ασθένεια θα μπορούν με μεγαλύτερη ταχύτητα να αναπληρώνονται και να αναπαράγονται.

 • Astrangalus ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η έλλειψη παροχής οξυγόνου ή αίματος στο μυοκάρδιο μπορεί να εξασθενήσει τη λειτουργία της καρδιάς και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία. Η αστραγαλοσίδη προσφέρει προστασία στα κύτταρα της καρδιάς από την έλλειψη οξυγόνου και τις βλάβες που αυτό προκαλεί και αυξάνει τη δραστικότητα και το περιεχόμενο της υπερ-οξειδίου δισμουτάσης (SOD) στο κυτταρόπλασμα.

Δηλαδή, η αστραγαλοσίδη, καθυστερεί την υπερσυσσώρευση του ασβεστίου η οποία προκαλείται από υποξία και ισχαιμία, και αποκαθιστά με αυτό τον τρόπο την ισορροπία ανάμεσα στο ολικό ασβέστιο και το ελεύθερο ασβέστιο. Βελτιώνεται η ενεργοποίηση των αντλιών ασβεστίου στις μεμβράνες των ερυθροκυττάρων και μειώνεται η δευτερογενής βλάβη που προκαλεί το ασβέστιο. Επιπλέον, οι μηχανισμοί δράσης του AS-IV στο μυοκάρδιο, βελτιστοποιούν την αντιοξειδωτική προστασία, την κυκλοφορία και μειώνουν τις φλεγμονές. 

 • Astrangalus ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, ο Astrangalus, βοηθά στην ενίσχυση της δράσης των Τ-κυττάρων και του ανοσοποιητικού συστήματος των καρκινοπαθών. 

Έχει αποδειχτεί επίσης πως βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και αυξάνει την επιβίωση μερικών καρκινοπαθών. Τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν μελετηθεί εκτενώς οι μηχανισμοί της καρκινογένεσης και οι αιτίες που βοηθούν στην έναρξη, εξέλιξη και προαγωγή σε κακοήθεις όγκους. Ο Astrangalus βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου, τονώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Συγκεκριμένα, σε έρευνα του ιατρικού κέντρου στο πανεπιστήμιο του Τέξας, αποδείχτηκε πως με τη προσθήκη Astrangalus σε αίμα καρκινοπαθών in vitro (δοκιμαστικό σωλήνα), βελτιώθηκε η λειτουργία των κυττάρων που καταπολεμούν τον καρκίνο κατά 260%. 

Η αστραγαλοσίδη, έχει αντινεοπλασματική δράση σε ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα ειδικά στο συκώτι και τον πνεύμονα. Συγκεκριμένα, ο ΝF-κΒ, που είναι ο κύριος χημικός μεσολαβητής της φλεγμονής και ελέγχει τη μεταγραφή του DNA και κατ’ επέκταση πάνω από 500 γονιδιακά προϊόντα, αναστέλλεται και έτσι επιτυγχάνεται η αντινεοπλασματική δραστικότητά του. Κάθε παράγοντας που έχει τη δυνατότητα να αναστείλει τον NF-κΒ, μπορεί να προλάβει ή να καθυστερήσει την έναρξη διαφόρων χρόνιων νόσων και να ενισχύσει τη θεραπεία τους.

Εν συντομία, οι δραστικές ουσίες του Astragalus, έχουν τη δυνατότητα αναστολής του πολλαπλασιασμού και επιβράδυνσης της ανάπτυξης όγκου μικρών καρκινικών κυττάρων στον πνεύμονα in vitro και in vivo, μέσω της βασικής ρύθμισης της δράσης του NF-κB. Επιπρόσθετα, ο Astragalus βοηθά στη μείωση της σοβαρότητας παρενεργειών της χημειοθεραπείας, της ναυτίας, της καταστολής του ανοσοποιητικού συστήματος και της κόπωσης.

 • Astrangalus ΓΙΑ HIV (AIDS)

Οι δυνατότητες τόνωσης του ανοσοποιητικού συστήματος του βοτάνου αυτού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπευτικής υποστήριξης έναντι του AIDS. Ο ιός του AIDS, ο HIV, επιτίθεται άμεσα στο ανοσοποιητικό και το αποδυναμώνει πλήρως. Οι δραστικές ουσίες του Astrangalus, ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος αυτών των ασθενών.

 • Astrangalus ΩΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΟΝΟ ΒΟΤΑΝΟ

Προσαρμογόνα ονομάζονται τα βότανα που ρυθμίζουν και συντονίζουν ένα μεγάλο φάσμα βιοχημικών μονοπατιών, όπως για παράδειγμα το επίπεδο σακχάρου του αίματος, οι προσταγλανδίνες, η ανταπόκριση στο άγχος και η πνευματική και σωματική κόπωση λόγω άγχους.

Κατάλληλο για χορτοφάγους και vegans.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή