Menu
Your Cart

Bone Support 120vcaps Full Health

Bone Support 120vcaps Full Health
-25 %
Bone Support 120vcaps Full Health
This offer ends in:
Day
Hour
Min
Sec
21,00€
28,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 16,94€
  • Stock: In Stock
  • Model: FULL0544
  • Weight: 0.16kg
General
Κατηγορία Ειδικά προϊόντα
Πλεονεκτήματα Χορτοφαγία
Περιγραφή

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΑΝΑ 4 ΚΑΨΟΥΛΕΣ:

Ασβέστιο 600 mg 20% από ανθρακικό ασβέστιο [120 mg]

30% από διβασικό φωσφορικό ασβέστιο [180 mg]50% από ασβέστιο-L-Pidolate [300 mg]

Μαγνήσιο (από οξείδιο του μαγνησίου) 200 mg

Φώσφορος (διβασικό φωσφορικό ασβέστιο) 132 mg

Ψευδάργυρος (ως χηλικός ψευδάργυρος) 5  mg

Βιταμίνη C (από ασκορβικό ασβέστιο) 50 mg

Χαλκός (ως χηλικός χαλκός)  0.5 mg

Πυρίτιο (από εκχύλισμα bamboo)  65 mg

Μαγγάνιο (ως χηλικό μαγγάνιο)1.5 mg

Βόριο (από βορικό οξύ) 0.4  mg

Βιταμίνη K2 (ΜΚ7)  (ως μενακινόνη) 150 mcg

Βιταμίνη D3 (ως χοληκαλσιφερόλη) 1000 IU

Εκχύλισμα κόκκινου φασκόμηλου 40 mg

ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: φυτική κυτταρίνη ως υλικό κάψουλας.

ΜΙΑ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΣΤΑ ΟΜΟΕΙΔΗ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Το 50% του συνολικού ασβεστίου είναι στη μορφή του πιντολικού άλατος. Έχει χίλιες μονάδες D3 βιταμίνης και 150mcg της Κ2 βιταμίνης (ΜΚ7) στην ημερήσια δόση, που είναι από τις μεγαλύτερες και πολύ ισορροπημένες στην συνεργική αναλογία που υπάρχει μεταξύ τους. Επιπλέον χρησιμοποιεί την trans μορφή της Κ2. 

Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται το εκχύλισμα κόκκινου φασκόμηλου το οποίο με την δραστική ΤΟ6 ουσία του μπορεί και δρα ως καταλύτης στην λειτουργία επανοικοδόμησης της μάζας των οστών.

ΑΣΒΕΣΤΙΟ, ΒΙΤΑΜΙΝΗ D3 KAI BITAMINH K2

To ασβέστιο είναι το βασικότερο στοιχείο αναδόμησης των οστών. Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δείχνουν πως είναι πολύ σημαντική η λήψη ασβεστίου στη πρόληψη και θεραπεία της οστεοπόρωσης συνδυαστικά με την D3 και την Κ2. Η D3 βιταμίνη έχει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους στο σώμα με πιο γνωστή και αποτελεσματικότερη την συμμετοχή στον μεταβολισμό οστών. 

Πιο συγκεκριμένα, η ενεργή μορφή της D3 βιταμίνης η οποία παράγεται από το ήπαρ και τα νεφρά, βοηθά στην αύξηση της απορρόφησης του φωσφόρου και του ασβεστίου από το έντερο αλλά και ταυτόχρονα δρα επαναπορρόφηση του δεύτερου από τα νεφρά αυξάνοντας έτσι το ασβέστιο που βρίσκεται στον οργανισμό. Επίσης εμπλέκεται στη δραστηριότητα της παραθορμόνης που επιμεταλλώνει τα οστά. Η συμπληρωματική λήψη της D3 διατηρεί σταθερή ή και αυξάνει την πυκνότητα των οστών ιδιαίτερα σε ηλικιωμένα άτομα.

Σύμφωνα με έρευνες που εξετάζουν τη σχέση οστών με βιταμίνη Κ, έχει παρατηρηθεί πως κυρίως σε γυναίκες η λήψη συμπληρώματος βιταμίνης Κ, ιδιαίτερα συνδυαστικά με την D3 βελτιώνει την πυκνότητα των οστών. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, η παρατεταμένη πρόληψη της βιταμίνης D, ενισχύει την παραγωγή μεγαλύτερης ποσότητας πρωτεϊνών, οι οποίες εξαρτώνται από την βιταμίνη Κ. Αυτές οι πρωτεΐνες παραμένουν συχνά ανενεργές εξαιτίας των χαμηλών συγκεντρώσεων της Κ2 η οποία απαιτείται για την ενεργοποίησή τους. 

Κορυφαίοι επιστήμονες έχουν δηλώσει πως η βιταμίνη Κ2 ενεργοποιεί σημαντικές πρωτεΐνες (matrix GLA και οστεοκαλσίνη) οι οποίες λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο ως «τροχονόμος» για το ασβέστιο καθοδηγώντας το προς τα οστά και όχι τα αγγεία για καθίζηση. Συνολικά, φαίνεται πως συνδυαστικά οι βιταμίνες K2 με D3 προλαμβάνουν την οστεοπόρωση και την οστεοπενία ιδιαίτερα σε άτομα μέσης ηλικίας. 

Πιντολικό Ασβέστιο

Τα προϊόντα ασβεστίου στην αγορά διαφέρουν ως προς τη βιοδιαθεσιμότητά τους. Όμως αυτή η διαφορά έχει μικρή κλινική σημασία σε άτομα που έχουν προβλήματα οστεοπόρωσης που είναι συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας στην οποία εμφανίζονται φυσιολογικά χαμηλές γαστρικές εκκρίσεις αλλά και μειωμένη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών. Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα άλατα pidolate είναι ιδανικά καθώς έχουν καλύτερη απορρόφηση. 

Για την παραγωγή του Bone Support χρησιμοποιήθηκαν κυρίως πιντολικά άλατα τα οποία μπορούν και συνδέονται με πρωτεΐνη όμοιας με την οστική μήτρα δομής, δηλαδή με τις δομές του ιστού του κολλαγόνου που πρέπει να προϋπάρχει ώστε να είναι εφικτή η ενσωμάτωση των αλάτων ασβεστίου στα οστά. Τα αμινοξέα υδροξυπολίνη και λυσίνη δέχονται και απορροφούν φώσφορο και ασβέστιο στη μήτρα του οστού.

Αν παρακολουθήσουμε την ιδιαίτερη χημική σχέση μεταξύ της υδροξυπρολίνης, της προλίνης και του πυρρολιδονοκαρβοξυλικού οξέος (PCA) θα καταλάβουμε πως το πιντολικό ασβέστιο είναι το μόνο άλας ασβεστίου με μοναδική πρωτεϊνική υποστήριξη η οποία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο σώμα του οστού. Επίσης το πιντολικό ασβέστιο αφομοιώνεται εξαιρετικά στο πεπτικό σύστημα λόγω της μεγάλης αντοχής του σε κάθε τιμή pH. Μέσω αυτής της διαδικασίας η βιοδιαθεσιμότητα του είναι διαφορετική από τα υπόλοιπα άλατα ασβεστίου κι αυτό είναι αποδεδειγμένο σε πολλές έρευνες.

Το πιντολικό άλας ασβεστίου βάσει των ερευνών είναι η μόνη ασφαλής μορφή ασβεστίου που έχει μεταφορέα πρωτεΐνη.

Θρεπτικά στοιχεία

Φώσφορος: απαραίτητο στοιχείο για την λειτουργία των οστών και κάνει το ασβέστιο ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Το 85% περίπου του ολικού φωσφόρου του οργανισμού μας αποτίθεται στα οστά.

Μαγνήσιο: απαραίτητο στοιχείο για τον ομαλό σχηματισμό των οστών. Το μαγνήσιο εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των παραθυρεοειδών αδένων οι οποίες παράγουν σημαντικές ορμόνες για την υγεία των οστών. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν πως υπάρχει άμεση σύνδεση της ανεπάρκειας ασβεστίου με την ανάπτηξη και το σχηματισμό των οστών αλλά και την οστεοπόρωση.

Μαγγάνιο: η χορήγηση μαγγανίου συνδυαστικά με ψευδάργυρο, ασβέστιο και χαλκό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην μετεμμηνοπαυσιακή οστεοπόρωση. Έχει αποδειχθεί μέσω έρευνας σε πειραματόζωα πως η διατροφή με χαμηλά ποσοστά μαγγανίου είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μικρότερων οστών, με χαμηλότερη πυκνότητα και πιο επιρρεπή σε κατάγματα.

Χαλκός – Ψευδάργυρος: Ο χαλκός, συνδυαστικά με τον ψευδάργυρο, είναι απαραίτητοι συμπαράγοντες για τα ένζυμα τα οποία έχουν σχέση με τη σύνθεση των συστατικών της μήτρας των οστών και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της οστικής επαναρρόφησης και εναπόθεσης. Η χορήγηση του χαλκού είναι θεραπευτική για την οστεοπόρωση καθώς εμποδίζει τη μείωση της οστικής πυκνότητας και διατηρεί την ακεραιότητα του κολλαγόνου. Η χαμηλή πρόσληψη ψευδαργύρου έχει σχέση με την οστεοπόρωση και σε άντρες και σε γυναίκες και ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την ομαλή ανάπτυξη του οργανισμού μας. Επίσης έχει σχέση με τη διέγερση του σχηματισμού των οστών από τους οστεοβλάστες και την αναστολή της επαναρρόφησης των οστών από τους οστεοκλάστες.

Πυρίτιο: Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην πρόληψη οστεοπόρωσης καθώς αποτελεί ρυθμιστή για το φώσφορο και το ασβέστιο τα οποία δημιουργούν αποθέματα ασβεστίου και βοηθούν άμεσα στον υγιή φλοιό των οστών. Η απασβέστωση των οστών δημιουργείται λόγω ανεπάρκειας του ασβεστίου αλλά έχει και έμαση σχέση με την ανεπάρκεια του πυριτίου η οποία περιορίζει το σχηματισμό των οστών.

Βόριο: Σχετίζεται με το μαγνήσιο, ασβέστιο και το μεταβολισμό του φωσφόρου. Είναι απαραίτητο για τη μετατροπή βιταμίνης D και οιστρογόνων σε ενεργές μορφές. Η ανεπάρκεια του βορίου ενισχύει την ανεπάρκεια της D.

Κόκκινο φασκόμηλο: Το απλό βότανο που προσφέρει λύσεις

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολούμπια χρησιμοποίησαν μια ένωση από το κόκκινο φασκόμηλο και βρήκαν έναν τρόπο να μπλοκάρουν επιλεκτικά την καθεψίνη Κ, ένα ένζυμο που παίζει σημαντικό ρόλο στην καταστροφή του κολλαγόνου των οστών κατά τη διάρκεια της οστεοπόρωσης. 

Οι επιστήμονες αντιλήφθηκαν πως το κόκκινο φασκόμηλο είναι πραγματικά χρήσιμο κλινικά. Συγκεκριμένα πιστεύουν πως μια ένωση η οποία προέρχεται από το βότανο αποτελεί βάση για ένα νέο φάρμακο οστεοπόρωσης. Σύμφωνα με γνωστό καθηγητή της Βρετανικής Κολούμπια, τον Dieter Bromme, αυτή η ένωση λειτουργεί επιλεκτικά μπλοκάροντας την καθεψίνη επηρεάζοντας έτσι την κατανομή κολλαγόνων των οστών.  Εδώ και πολλά χρόνια η καθεψίνη Κ είναι αναγνωρισμένη από τη φαρμακευτική βιομηχανία για τα οφέλη που μπορεί να έχει στην οστεοπόρωση.

Στην οστεοπόρωση υπάρχει μια ανισορροπία μεταξύ της ανοικοδόμησης των οστών (οστεοβλάστες) και της αποδόμησης των οστών (οστεοκλάστες).

Δεδομένου πως η καθεψίνη εκφράζεται σε μεγαλύτερες ποσότητες στους οστεοκλάστες, εάν παρεμποδιστεί η δραστηριότητά της, παρεμποδίζεται και η αποδόμηση του οστού. Οι επιστήμονες εξέτασαν μια ποικιλία ενώσεων μαζί με τις ενώσεις του κόκκινου φασκόμηλου. Το βότανο αυτό είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι πλούσιο σε ενώσεις που λειτουργούν αναστέλλοντας τη δράση της κολλαγενάσης της καθεψίνης.

Τελικά, επέλεξαν το σουλγονικό νάτριο που είναι η καλύτερη επιλογή. Μετά από δοκιμές σε ζωικά και ανθρώπινα κύτταρα οστών, έγινε και in vivo μελέτη σε ποντίκια. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο Journal of Bone & Mineral Research στο οποίο φαίνεται πως τα ποντίκια που έλαβαν το σουλφονικό νάτριο αύξησαν κατά 28% τους οστεοβλάστες συγκριτικά με τους μάρτυρες και 35% την οστική πυκνότητα. Επίσης δεν εμφάνισαν καμία παρενέργεια. Tα κοινά φάρμακα σε μεγάλο ποσοστό οδηγούν στην συνολική απενεργοποίηση του ενζύμου, όμως ιδανικά θέλουμε να αναστέλλεται η δραστηριότητα της κολλαγενάσης. 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή