Menu
Your Cart

L Lysine 570mg 120vcaps Full Health

L Lysine 570mg 120vcaps Full Health
-25 %
L Lysine 570mg 120vcaps Full Health
This offer ends in:
Day
Hour
Min
Sec
17,25€
23,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 13,91€
  • Stock: In Stock
  • Model: FULL0483
  • Weight: 0.13kg
General
Κατηγορία Αμινοξέα - Πρωτεΐνες
Διαταραχές - Παθήσεις Αναπνευστικό
Ανοσοποιητικό - Λοιμώξεις
Καρδιά - Κυκλοφορικό - Αγγεία
Συνέργεια Ιώσεις - Λοιμώξεις - Κρυολογήματα
Δράση Αντιμετώπιση
Πρόληψη
Ομάδα Εναλλακτικό Ενήλικες
Ομάδα Ενήλικες
Εναλλακτικό-Ενήλικες
Ευπαθείς ομάδες
Περιγραφή

Η FULL HEALTH χρησιμοποιεί την L-lysine σε ελεύθερη μορφή, εξασφαλίζοντας έτσι τα καλύτερα αποτελέσματα και την ιδανικότερη απορρόφησή της από τον οργανισμό. Τα αμινοξέα όταν βρίσκονται σε ελεύθερη μορφή, είναι μεμονωμένα σε στάδιο πρόπεψης και είναι έτοιμα για να τα χρησιμοποιήσει ο οργανισμός. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ L-LYSINE

ΛΥΣΙΝΗ ΚΑΙ ΕΡΠΗΤΑΣ

Ο ιός HSV-1, γνωστός και ως ιός του απλού έρπητα τύπου Ι, προκαλεί τον έρπη ο οποίος κρύβεται εντός της σπονδυλικής στήλης. Σε περιπτώσεις εξασθένησης του ανοσοποιητικού συστήματος ή σε περιόδους άγχους, ο HSV-1 δύναται να δημιουργήσει επώδυνα συμπτώματα. Τα συμπληρώματα της L-lysine μπορούν να αποτρέψουν την αναπαραγωγή του ιού αυτού και να μειώσουν τη διάρκεια ζωής του. Επίσης, πιστεύεται πως αυτό το αμινοξύ μπορεί να μπλοκάρει τη λειτουργία της αργινίνης, την οποία έχει ανάγκη ο ιός του έρπη ώστε να πολλαπλασιαστεί και με αυτό τον τρόπο αποδυναμώνεται.

L-LYSINE ΚΑΙ ΣΤΡΕΣ

Η L-lysine βοηθάει στη μείωση του αισθήματος του άγχους και των επιπέδων της ορμόνης του άγχους (κορτιζόλη). Έρευνες αποδεικνύουν πως βοηθάει στη βελτίωση συμπτωμάτων σε ασθενείς με ψυχολογικές επιπλοκές και μπλοκάρει τους υποδοχείς οι οποίοι σχετίζονται με την απόκριση στο άγχος. Οι επιστήμονες παρατήρησαν πως όσοι κατανάλωσαν συμπληρώματα λυσίνης, είχαν σε μικρότερο βαθμό σωματοποίηση του άγχους και συγκεκριμένα λιγότερα ποσοστά κινήσεων χαλαρού εντέρου (σύμπτωμα άγχους). 

L-LYSINE ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΟΣΤΩΝ – ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ

Η L-lysine βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου και στη μείωση της απώλειάς του από τα ούρα. Επίσης μειώνει τον κίνδυνο συσσώρευσης του στα αιμοφόρα αγγεία. Φαίνεται πως η λυσίνη παίζει βοηθά στον γενικότερο έλεγχο της μεταφοράς του ασβεστίου στον οργανισμό και προστατεύει τα οστά.

L-LYSINE ΓΙΑ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΟΥΛΩΣΗ ΠΛΗΓΩΝ

Το κολλαγόνο είναι η βασική πρωτεΐνη η οποία επηρεάζει την αποκατάσταση των πληγών και απαιτεί λυσίνη για να σχηματιστεί. Έρευνες δείχνουν πως μειώνει το χρόνο ανάρρωσης και επιταχύνει την επούλωση πληγών. Σε ζωικούς ιστούς, σε περιπτώσεις τραύματος, η λυσίνη ενεργοποιείται περισσότερο στις επίμαχες περιοχές και επιταχύνει τη διαδικασία επιδιόρθωσης. Για να επουλωθούν πληγές, πραγματοποιείται μια πολύπλοκη διεργασία η οποία απαιτεί διάφορους παράγοντες, βιταμίνες και μέταλλα. Χωρίς επαρκή λυσίνη, επηρεάζεται η επούλωση τραυμάτων επομένως έχει ανεκτίμητο ρόλο στον οργανισμό. Επίσης είναι σημαντική η δράση της ως συνδετικός παράγοντας γιατί αυξάνει τον αριθμό των νέων κυττάρων σε περιοχή πληγών και προωθεί το σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων.

L-LYSINE ΚΑΙ ΥΓΙΕΣ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το υγιές ανοσοποιητικό σύστημα έχει ανάγκη από αμινολογική υποστήριξη. Επομένως η λυσίνη είναι πολύ σημαντική και η κατανάλωση συμπληρωμάτων της αυξάνει την παραγωγή ενζύμων και ο οργανισμός αποκτά ανοσολογική επάρκεια. Συγκεκριμένα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα μέσω προσαρμογής της χημείας του σώματος ώστε να γίνει αφιλόξενο για τους ξένους οργανισμούς υποστηρίζοντας όμως την οξεο-βασική ισορροπία του. Έχει αποδειχθεί επίσης πως μειώνει τη σοβαρότητα και διάρκεια ιογενών λοιμώξεων και προλαμβάνει εστίες. Οι διατροφικές ελλείψεις ή ο υποσιτισμός μειώνουν την περιεκτικότητα του πλάσματος σε αμινοξέα. Αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών δείχνουν πως τα αμινοξέα βοηθούν στη ρύθμιση:

  • της ενεργοποίησης Β λεμφοκυττάρων, Τ λεμφοκυττάρων, μακροφάγων και φυσικών φονικών κυττάρων
  • της παραγωγής κυτοκινών, αντισωμάτων και άλλων κυτταροτοξικών ουσιών. Υπάρχουν ποικίλλα ευρύματα που μας δείχνουν πως τα συμπληρώματα διατροφής αμινοξέων σε ανθρώπους και ζώα με μολυσματικές ασθένειες και υποσιτισμό, ενισχύουν την ανοσολογική κατάσταση μειώνοντας έτσι θνησιμότητα και νοσηρότητα.


L-LYSINE ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ (Dr Rath)

Η καταστροφή του κολλαγόνου είναι ο μηχανισμός κλειδί στην εξάπλωση του καρκίνου και μπορεί να μπλοκαριστεί με φυσικές ουσίες. Ο καρκίνος προκαλείται από διάφορους παράγοντες όμως η εξέλιξη της νόσου (δηλαδή η εξάπλωση των καρκινικών κυττάαρων) γίνεται μέσω της καταστροφής του συνδετικού ιστού γύρω του καρκινικού κυττάρου.

Βασική προϋπόθεση για να πολλαπλασιαστούν τα καρκινικά κύτταρα αλλά και να προκαλέσουν μετάσταση είναι η υπέρβαση του περιορισμού του κολλαγόνου που είναι ο συνδετικός ιστός ο οποίος τα περιβάλλει. Τα καρκινικά κύτταρα καταφέρνουν αυτή την υπέρβαση μέσω της αλόγιστης παραγωγής βιοκαταλυτών και ενζύμων. Αυτές οι δύο κατηγορίες μικρών πρωτεϊνών, διευκολύνουν τη μετακίνηση των καρκινικών κυττάρων σε όλο το σώμα. Τα μικροθρεπτικά (φυσικά διατροφικά μόρια) έχουν την ικανότητα να αποτρέπουν αυτά τα ένζυμα. Εάν καταναλώνονται σε επαρκείς ποσότητες, δύναται να μπλοκάρουν την αλόγιστη καταστροφή του συνδετικού ιστού αλλά και την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων σε όλο το σώμα. Όσο περισσότερα ένζυμα αποδόμησης κολλαγόνου παράγει ένα καρκινικό κύτταρο, τόσο επιθετικότερος γίνεται ο καρκίνος, τόσο πιο άμεσα εξαπλώνεται εντός του σώματος.

L-LYSINE ΩΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΑΣ ΕΝΖΥΜΩΝ

Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον πως από τη φύση μας έχουμε εφοδιαστεί με δύο μεγάλες κατηγορίες μορίων που δύναται να μπλοκάρουν το μηχανισμό με τον οποίο αποικοδομείται το κολλαγόνο.

Στην πρώτη κατηγορία βρίσκονται οι ενδογενείς ενζυματικοί αναστολείς του οργανισμού που έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν τη λειτουργία των ενζύμων αποδόμησης κολλαγόνου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη δεύτερη κατηγορία βρίσκονται οι ενζυματικοί αναστολείς που λαμβάνουμε μέσω των τροφών ή μέσω συμπληρωμάτων διατροφής. Η σημαντικότερη μικροθρεπτική ουσία είναι το φυσικό αμινοξύ L-lysine. Όταν εξασφαλίζεται επαρκής ποσότητα λυσίνης, σε διατροφικό συμπλήρωμα, υπάρχει δυνατότητα αναστολής των θέσεων πρόσδεσης με τις οποίες προσκολλώνται τα ένζυμα αποδόμησης κολλαγόνου στα μόρια του συνδετικού ιστού. Η λυσίνη, μπλοκάρει τα ένζυμα αυτά από την αλόγιστη αποδόμηση του συνδετικού ιστού.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Καταναλώστε συμπλήρωμα διατροφής λυσίνης ώστε να θωρακίσετε τον οργανισμό σας από  επιπλοκές και μεταστάσεις καρκίνων.

Κατηγορία : Full Health

Πρόσθετες Πληροφορίες : https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27746255/

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή