Menu
Your Cart

Pure Ascorbic Vitamin C 250gr Full Health

Pure Ascorbic Vitamin C 250gr Full Health
-25 %
Pure Ascorbic Vitamin C 250gr Full Health
This offer ends in:
Day
Hour
Min
Sec
15,00€
20,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 12,10€
 • Stock: In Stock
 • Model: FULL0070
 • Weight: 0.29kg
General
Κατηγορία Βιταμίνες - Πολυβιταμίνες
Διαταραχές - Παθήσεις Ανοσοποιητικό - Λοιμώξεις
Περιγραφή

Ενδείξεις:

 • Παραγωγή ενέργειας
 • Αντιοξειδωτική προστασία
 • Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος
 • Προστασία των αγγείων
 • Παραγωγή κολλαγόνου

Όπως είναι γνωστό, η βιταμίνη C δεν αποθηκεύεται στο σώμα μας. Γι΄ αυτό ακριβώς τον λόγο, η Full Health πρόσθεσε στο «οπλοστάσιο» της το καθαρό ασκορβικό οξύ ώστε να έχετε την δυνατότητα να λαμβάνετε μικρές, συχνές και επαναλαμβανόμενες δόσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.


ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Το οξειδωτικό στρες είναι η διαταραχή της ισορροπίας των ελευθέρων ριζών -  συσσώρευσή τους στο σώμα - συνδυαστικά με την ανικανότητα του βιολογικού συστήματος να αδρανοποιήσει τα τοξικά κύτταρα.

Η βιταμίνη C εξαιτίας της ισχυρής αντιοξειδωτικής της δράσης, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη εμφάνισης χρόνιων και εκφυλιστικών ασθενειών όπως οι καρδιαγγειακές και νευροεκφυλιστικές ασθένειες, ο καρκίνος, οι αυτοάνοσες διαταραχές, η γήρανση, ο καταρράκτης και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Το ανθρώπινο σώμα για την εξουδετέρωση του οξειδωτικού στρες, διαθέτει αρκετούς μηχανισμούς για την παραγωγή των αντιοξειδωτικών, είτε φυσικά είτε μέσω πρόσληψης  από τρόφιμα και συμπληρώματα.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

H κατανάλωση τουλάχιστον 500 mg βιταμίνης C καθημερινά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Συγκριτική εννέα μελετών με 293.172 συμμετέχοντες διαπίστωσε ότι μετά από 10 χρόνια, άτομα που πήραν τουλάχιστον 700 mg βιταμίνης C ημερησίως είχαν 25% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων από όσους δεν έλαβαν συμπλήρωμα βιταμίνης C. Μια ακόμη μελέτη διαπίστωσε ότι η λήψη συμπληρώματος βιταμίνης C μείωσε σημαντικά την «κακή» χοληστερόλη LDL κατά περίπου 7,9 mg / dl και τα τριγλυκερίδια αίματος κατά 20,1 mg / dl. Η βιταμίνη C εξασφαλίζει τη σωστή διαστολή των αιμοφόρων αγγείων με αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος δηλαδή μειώνει τον κίνδυνο για ασθένειες όπως αθηροσκλήρωση, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, και στηθάγχη (ανεπαρκή παροχή αίματος προς την καρδιά που προκαλεί πόνους στο στήθος).

ΤΟΝΩΝΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Η βιταμίνη C προσφέρει ασπίδα προστασίας ενάντια στους παθογόνους οργανισμούς και τα βακτήρια που ευθύνονται για πολλές ιώσεις που ταλαιπωρούν μικρούς και μεγάλους. Χάρη στην ιδιότητά της να αυξάνει την παραγωγή των λεμφοκυττάρων, μπορεί να «αναχαιτίσει τους ξένους εισβολείς», όπως είναι τα λοιμωξιογόνα βακτήρια και οι ιοί. Την ίδια στιγμή έχει διαπιστωθεί πως η βιταμίνη C αυξάνει την παραγωγή ιντερφερόνης και με τον τρόπο αυτό ενεργοποιείται η άμυνα του οργανισμού κατά των ιών. Η συχνή πρόσληψη βιταμίνης C μπορεί πραγματικά να βοηθήσει το σώμα στην καταπολέμηση των ασθενειών. Βοηθά στην διαδικασία της παραγωγής λευκών αιμοσφαιρίων γνωστών ως λεμφοκύτταρα και φαγοκύτταρα, τα οποία βοηθούν στην προστασία του σώματος από λοιμώξεις. Βοηθά τα λευκά αιμοσφαίρια να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά προστατεύοντάς τα από βλάβες από πιθανώς επιβλαβή μόρια, όπως οι ελεύθερες ρίζες. Τέλος, αποτελεί ουσιαστικό μέρος του αμυντικού συστήματος του δέρματος. Μεταφέρεται ενεργά στο δέρμα, όπου μπορεί να λειτουργήσει ως αντιοξειδωτικό και να ενισχύσει τους φραγμούς του δέρματος που είναι μια μεγάλη «πύλη» εισόδου παθογόνων οργανισμών στο σώμα μας.

ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και ίασης από λοιμώξεις, κρυολόγημα, γρίπη.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ το οποίο είναι η κύρια δομική πρωτεΐνη που βρίσκεται στο συνδετικό ιστό με αποτέλεσμα πιο σφιχτό και λαμπερό δέρμα, αλλά και πιο υγιείς αρθρώσεις.

ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΪΣΤΑΜΙΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. Η βιταμίνη C είναι ένα φυσικό αντι - αλλεργικό καθώς μειώνει την παραγωγή ισταμίνης, η οποία είναι υπεύθυνη για τις περισσότερες αλλεργικές αντιδράσεις. Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για την ασφάλεια του σώματος από εποχιακές και τροφικές αλλεργίες. Οι αυτοάνοσες ασθένειες είναι μια επικίνδυνη μορφή αλλεργικής αντίδρασης και η βιταμίνη C μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιηθεί για τη πρόληψη και τη θεραπεία αυτού του προβλήματος.

ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ που προστατεύει το σώμα μας από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν οξειδωτικά προβλήματα. Επιπλέον, ενεργοποιεί τα ένζυμα που αναζητούν και καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες.

ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΟΛΥΒΔΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά που ζουν σε αστικές περιοχές, καθώς μελέτες έχουν δείξει ότι η τοξικότητα από τον μόλυβδο μπορεί να οδηγήσει σε αναπτυξιακά και συμπεριφοριστικά προβλήματα, όπως μαθησιακές δυσκολίες και μείωση του IQ.

ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΑΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ. Συμμετέχει στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης και βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τις τροφές. Η βιταμίνη C βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου, ο οποίος είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για την καλή λειτουργία του οργανισμού, καθώς μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα όργανα του σώματος. Για τον λόγο αυτό όσοι έχουν αυξημένες ανάγκες σε σίδηρο, όπως τα παιδιά, οι έφηβοι, οι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, οι εγκυμονούσες και οι θηλάζουσες, αλλά και οι αθλητές, είναι σημαντικό να λαμβάνουν βιταμίνη C για να μην έρθουν αντιμέτωποι με τη σιδηροπενική αναιμία.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ. Μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η λήψη βιταμίνης C θα μπορούσε να συντομεύσει την ανάρρωση, αλλά και να ανακουφίσει τους πάσχοντες από τα ενοχλητικά συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος, όπως είναι η φλεγμονή, η βουλωμένη μύτη και οι πόνοι.

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. Η βιταμίνη C είναι υπεύθυνη για τη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης της επιδερμίδας. Η βιταμίνη C είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της παραγωγής κολλαγόνου στο ανθρώπινο σώμα. Το κολλαγόνο είναι αυτό που κρατάει το δέρμα και τους μυς εύπλαστα και ελαστικά ακόμη και στην τρίτη ηλικία. Την ίδια στιγμή, ακριβώς λόγω της ισχυρής αντιοξειδωτικής δράσης, προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες αλλά και το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Έτσι, η βιταμίνη C «σβήνει» τις ρυτίδες αλλά και τις κηλίδες, που δημιουργεί ο ήλιος, χαρίζοντας λάμψη στην επιδερμίδα, ενώ παράλληλα καθυστερεί την εμφάνιση σημαδιών γήρανσης

 • Βοηθά στην επούλωση ουλών, καψιμάτων και πληγών
 • Υποστηρίζει την υγεία των ούλων
 • Συμβάλει στη βιοσύνθεση ορμονών και σημαντικών νευροδιαβιβαστών (ντοπαμίνη, επινεφρίνη, κ.λπ.), που επηρεάζουν την ψυχική μας διάθεση
 • Συμμετέχει στον μεταβολισμό απαραίτητων για τον οργανισμό αμινοξέων, συμπεριλαμβανομένης της L-καρνιτίνης, η οποία παίζει μεγάλο ρόλο στη διαδικασία μετατροπής του λίπους σε ενέργεια και τον μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών της διατροφής.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΚΟΡΒΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Η σκόνη ασκορβικού οξέος - πάντα με την προϋπόθεση να είναι καθαρή και χωρίς προσμίξεις - μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας στο δέρμα αραιωμένη σε απεσταγμένο νερό ή σε γλυκερίνη. Είναι η λεγόμενη θεραπεία της νιότης και αυτό γιατί αυξάνει το κολλαγόνο, δίνει λάμψη στο δέρμα, προστατεύει από την φωτογήρανση και μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες έχουν ως αποστολή να κλέβουν ηλεκτρόνια από τα κύτταρα του δέρματός μας και να προκαλούν φθορά και γήρανση. Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία, άρα και τη σωστή οξυγόνωση των κυττάρων της επιδερμίδας, δυναμώνει τα τοιχώματα των αγγείων και καταπολεμά τις ευρυαγγείες, αυξάνει τη φωτεινότητα του δέρματος, μειώνει τις δυσχρωμίες και αποτρέπει τη δημιουργία πανάδων. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε - πάντα σε κρέμα βάσης - και σαν απολεπιστικό.

ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ EFSA 2009• 7(9):1226 & EFSA 2010•8(10):1815

Η βιταμίνη C συμβάλλει:

• στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος κατά τη διάρκεια αλλά και μετά από έντονη σωματική άσκηση

• στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων

• στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των οστών & των χόνδρων

• στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των ούλων & τη λειτουργία του δέρματος

• στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των δοντιών

• στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος

• στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας

• στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία

• στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

• στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες

• στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης

• στην αύξηση της απορρόφησης του σιδήρου

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή