Menu
Your Cart

Pycnogenol 50mg 60vcaps Full Health

Pycnogenol 50mg 60vcaps Full Health
-25 %
Pycnogenol 50mg 60vcaps Full Health
This offer ends in:
Day
Hour
Min
Sec
37,50€
50,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 30,24€
 • Stock: In Stock
 • Model: FULL0520
 • Weight: 0.15kg
General
Κατηγορία Ειδικά προϊόντα
Διαταραχές - Παθήσεις Αντιοξειδωτική προστασία
Αρτηριοσκλήρωση
Εγκέφαλος - Μνήμη - Νευρικό σύστημα
Καρδιά - Κυκλοφορικό - Αγγεία
Πλεονεκτήματα Χορτοφαγία
Περιγραφή

Τα τελευταία 40 χρόνια έχει μελετηθεί αυτό το εκχύλισμα σε ευρύ φάσμα, με περισσότερες από 450 επιστημονικές δημοσιεύσεις και 160 κλινικές δοκιμές. 

ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Η κλινική μελέτη απέδειξε πως το Pycnogenol®:

 • δύναται να βελτιώσει την ενδοθηλιακή λειτουργία σε περιπτώσεις υπέρτασης, υπεργλυκαιμίας οριακής γραμμής ή υπερλιπιδαιμίας. Είναι γνωστό πως εάν καταναλώνετε καθημερινά εκχύλισμα φλοιού πεύκου, θα ενισχυθούν οι μεταβολικοί παράμετροι, θα μειωθεί η χοληστερόλη LDL και θα περιοριστεί το οξειδωτικό στρες. Επίσης, έχουμε ομαλοποίηση των καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου
 • μειώνει τους παράγοντες κινδύνου του μεταβολικού συνδρόμου. Μελέτη που έχει δημοσιευθεί, υποστηρίζει πως βελτιώνει και τη στυτική λειτουργία. Επίσης η Pycnogenol εξουδετερώνει τη νεφρική βλάβη που προκαλείται από υπέρταση και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Βελτιώνει τη ροή του αίματος προς τα νεφρά και μειώνει τα αυξημένα επίπεδα πρωτεϊνών στα ούρα
 • ενισχύει την καθημερινή αντοχή των μυών και τη σταθεροποίηση της απώλειάς τους
 • μειώνει το οίδημα από κατακρατήσεις υγρών και το πρήξιμο στα πόδια
 • για περιπτώσεις οστεοαρθρίτιδας, συνίσταται η καθημερινή του χρήση καθώς μειώνει τη φλεγμονή και την ανάγκη για παυσίπονα. Η έρευνα, δείχνει την αντιφλεγμονώδη δράση του σε φλεγμονώδεις μεσολαβητές 5-LOX και COX
 • βοηθά στη βελτίωση των ασθενειών που σχετίζονται με το εσωτερικό του αυτιού όπως απώλεια ακοής, ίλιγγος και ασταθές βάδισμα. Βελτιώνει την κυκλοφορία εντός του αυτιού και έτσι ανακουφίζει από συμπτώματα της ασθένειας του Meniere και της εμβοής
 • ενισχύει τη μείωση κρίσιμων συμπτωμάτων άσθματος και τη βελτίωση της διαχείρισης του αλλεργικού άσθματος. Η μελέτη δείχνει πως μειώνει τα οφθαλμικά και ρινικά συμπτώματα σε όσους νοσούν από αλλεργική ρινίτιδα. Το εκχύλισμα φλοιού πεύκου είναι κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και μειώνει τα βασικότερα σημάδια ψωρίασης, αυξάνοντας την ενυδάτωση του δέρματος, περιορίζοντας τη φλεγμονή και καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες. 

ΟΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΚΝΟΓΕΝΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ

Ενισχύει σημαντικά τη βελτίωση ορισμένων παραγόντων κινδύνου, με την ομαλοποίηση της λειτουργίας των αιμοπεταλίων και της αρτηριακής πίεσης, τη βελτίωση τιμών σακχάρου και λιπιδίων του αίματος.

 • Κυκλοφορία του αίματος: Μέσω της έρευνας διαπιστώθηκε πως το Pycnogenol® Frenchmaritime ενισχύει την ομαλή κυκλοφορία μέσω αύξησης της αγγειοδιαστολής των αιμοφόρων αγγείων, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η ροή του αίματος. Επίσης βοηθά τα αιμοπετάλια να είναι λιγότερο κολλώδη μειώνοντας έτσι τις περιπτώσεις θρομβώσεων στο αίμα
 • Πίεση αίματος: προάγει επίσης την απόκριση του οργανισμού στην εξουδετέρωση της συστολής αιμοφόρων αγγείων και κατ’επέκταση τη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης
 • Χοληστερίνη: Το Pycnogenol® αποτελεί μία από τις φυσικές επιλογές για να διατηρηθεί σε υγιή επίπεδα η χοληστερόλη. Συγκεκριμένα αποτελέσματα κλινικών μελετών δείχνουν πως μειώνει την LDL (κακή χοληστερόλη) και αυξάνει την HDL (καλή χοληστερόλη)

ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Τα τελευταία 40 χρόνια ερευνάται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ενεργός και υγιής γήρανση. Μελέτες έχουν δείξει πως το εκχύλισμα από φλοιό πεύκου Pycnogenol® βελτιώνει τη γενικότερη γνωστική λειτουργία όπως και την χωρική και αριθμητική λειτουργική μνήμη.

Στο νεότερο πληθυσμό:

Οι περισσότεροι νέοι, ιδίως μαθητές και φοιτητές, καταναλώνουν φυσικά συμπληρώματα για να ενισχύσουν τη συγκέντρωσή τους. Το προϊόν αυτό βοηθά στη βελτίωση της βαθμολογίας δοκιμών και μνήμης σε φοιτητές. Επιπλέον αποδείχτηκε πως μειώνει το άγχος του τεστ κατά 17% και βελτιώνει τη ψυχική απόδοση. Τέλος, σε περιπτώσεις παιδιών με ADHD, το συμπλήρωμα αυτό βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων της διάσπασης προσοχής.

ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ

Tο προϊόν αυτό βοηθά στην ομαλοποίηση του επίπεδου του σακχάρου στο αίμα μέσω επιβράδυνσης της απορρόφησης υδατανθράκων με αποτέλεσμα το μειωμένο φορτίο γλυκόζης της ροής του αίματος. 

Πώς αναστέλλει το Pycnogenol® την απορρόφηση υδατανθράκων;

Το pycnogenol επιβραδύνει τη πρόσληψη σύνθετων σακχάρων όπως είναι το άμυλο. Βοηθά στην αναστολή του πεπτικού ενζύμου α-γλυκοσιδάσης στο δωδεκαδάκτυλο, καθυστερεί την πρόσληψη γλυκόζης από γεύμα 190 φορές πιο ισχυρό από τα φάρμακα που συνταγογραφούνται, αποτρέποντας έτσι τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στην κυκλοφορία του αίματος έπειτα από το γεύμα.

ΜΑΤΙΑ – ΟΡΑΣΗ

Πώς επηρεάζει η γήρανση την όραση;

Μέσω της φυσικής διαδικασίας της γήρανσης, επηρεάζεται η ευκρίνεια της όρασης. Εκτός της σταδιακής σκλήρυνσης, ο φακός αναπτύσσει αδιαφάνεια. Οι ράβδοι και οι κώνοι ανίχνευσης φωτός χάνουν τη λειτουργία τους με την πάροδο του χρόνου. Ο αμφιβληστροειδής είναι ο ιστός με τη πιο υψηλή μεταβολική ανατροπή στο σώμα και κατ’ επέκταση δημιουργεί το υψηλότερο οξειδωτικό στρες. Επίσης οι ιστοί των οφθαλμών εκτίθενται σε ενεργητικές ακτίνες UV οι οποίες δημιουργούν αντιδραστικά είδη οξυγόνου. 

Πώς το Pycnogenol® βοηθά στην προστασία των ματιών;

Ο οφθαλμός περιλαμβάνει ένα μοναδικό λιπιδικό υδατικό φράγμα που απαιτεί διαλυτά αντιοξιεδωτικά για τα λιπίδια και υδατοδιαλυτά για την υδατική φάση. Το κυρίαρχο που απαιτεί είναι τα καροτενοειδή έτσι ώστε να προστατευτεί ο αμφιβληστροειδής που είναι πλούσιος σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Κλινικές μελέτες που συμμετείχαν περισσότεροι από 1200 άνθρωποι έδειξαν πως το Pycnogenol® βοηθά στη βελτίωση του αγγειακού συστήματος των ματιών για τη διατήρηση της υγιής όρασης. 

Πώς προστατεύει το Pycnogenol® τα τριχοειδή του αμφιβληστροειδούς;

Εκτός από τη λειτουργία και ακεραιότητα των κυττάρων που ανιχνεύουν το φως, για την υγιή όραση είναι απαραίτητη η βελτιωμένη κατάσταση του αγγειακού συστήματος που υποστηρίζει τον αμφιβληστροειδή. Η υπεργλυκαιμία και άλλοι καρδιαγγειακοί παράγοντες κινδύνου, περιλαμβάνουν σοβαρές βλάβες στα τριχοειδή αγγεία του αμφιβληστροειδούς. Η διαταραχή της αμφιβληστροειδοπάθειας στον διαβήτη, έχει ως αποτέλεσμα τη διαρροή τριχοειδών του αμφιβληστροειδούς, την πρόκληση αιμορραγιών που μοιάζουν με κηλίδες και την απελευθέρωση περίσσειας πλάσματος. Στο πλάσμα, τα λιπιδικά συστατικά έχουν τη δυνατότητα να  παραμείνουν στον αμφιβληστροειδή ως σκληρά, αδιάλυτα εκκρίματα. Η αμφιβληστροειδοπάθεια ονομάζεται επίσης μυστική ασθένεια καθώς δεν έχει εμφανή συμπτώματα όσο εξελίσσεται και οδηγεί σε βαθμιαία και μη αναστρέψιμη απώλεια όρασης. Οι περιπτώσεις αμφιβληστροειδοπάθειας στις οποίες δεν έχουν χορηγηθεί αγωγές, μπορεί να οδηγήσουν σε πολλαπλασιαστικό στάδιο το οποίο συνεπάγεται την ανάπτυξη νέων τριχοειδών αγγείων για την αντιστάθμιση της έλλειψης οξυγόνου στον αμφιβληστροειδή. Τα αγγεία αυτά μπορούν να αναπτυχθούν αλόγιστα και να παρέμβουν στην φυσιολογική όραση. Επίσης έχουν την τάση να προκαλούν σοβαρές αιμορραγίες. 

Το Pycnogenol® βοηθά στην ενίσχυση των τριχοειδών του αμφιβληστροειδούς με σκοπό τον έλεγχο της διαρροής αίματος και υγρών στον αμφιβληστροειδή. Σε περιπτώσεις αμφιβληστροειδοπάθειας πρώιμου σταδίου, το Pycnogenol® σταμάτησε τη διαρροή και βελτίωσε την αιμάτωση του αμφιβληστροειδούς με σημαντική βελτίωση της αποκατάστασης της όρασης.

ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΕΙΑ - VENUSDISORDERS

Τόσο σε προκλινικές όσο και σε κλινικές μελέτες, το Pycnogenol® βελτίωσε την πρόληψη του οιδήματος και την ενίσχυση των τριχοειδών τοιχωμάτων. Έρευνα έδειξε πως ασφαλίζει τα τριχοειδή αγγεία που είναι εύθραυστα και σταματά την εκροή αίματος στον ιστό που προκαλεί οίδημα, πρήξιμο και μικροαπόρροια. Σε συνδυασμό με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη μείωση συσσώρευσης αιμοπεταλίων και τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, αυτοί οι μηχανισμοί δράσεις είναι οι θεμελιώδεις για τη φλεβική υγεία.

ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ

Το εκχύλισμα φλοιού πεύκου απέδειξε μέσω μελετών πως έχει την ικανότητα να προάγει την ευελιξία και κινητικότητα των αρθρώσεων και να ανακουφίζει από τους πόνους. Συγκεκριμένα με τη χρήση του φυτικού αυτού συμπληρώματος, οι αρθρώσεις έγιναν πιο εύκαμπτες και απαιτούνταν λιγότερα φάρμακα. Επίσης μειώνονται οι φλεγμονώδεις δείκτες του πόνου στις αρθρώσεις. 

ΑΚΟΗ - ΕΜΒΟΕΣ

Το Pycnogenol® ανακουφίζει από τα συμπτώματα εμβοών και βελτιώνει τη ροή του αίματος στο εσωτερικό του αυτιού. Επίσης βελτιώνει την αγγειακή λειτουργία η οποία εκτείνεται από τις φλέβες και τις μεγάλες αρτηρίες έως τα μικροσκοπικά μικρο-αγγεία. 

ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ

Οι φλεγμονώδεις διεργασίες των βρόγχων που τους προκαλούν, διογκώνουν και συστέλλουν τους βρόγχους, επιδεινώνουν τη ροή του αέρα δημιουργώντας απόφραξη στον αεραγωγό και κατ’ επέκταση άσθμα. Το Pycnogenol® ενισχύει την καταπολέμηση του άσθματος και της αλλεργικής ρινίτιδας, βοηθώντας τους ασθματικούς να ενισχύσουν την αναπνευστική τους ικανότητα. 

ΔΕΡΜΑ

Το Pycnogenol® συνδέεται με την ελαστίνη των πρωτεϊνών του δέρματος και το κολλαγόνο, προστατεύοντας το δέρμα από επιβλαβή ένζυμα. Βοηθάει έτσι στην ελαστικότητα που είναι απαραίτητη για μια νεότερη, ομαλή εμφάνιση. Τέλος ενισχύει την προώθηση της λάμψης και τη μείωση της υπερβολικής χρώσης σε περιπτώσεις ανομοιόμορφης επιδερμίδας όπως η εμφάνιση καφέ κηλίδων.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή