Menu
Your Cart

Vitamin D3 1000IU Drops 50ml Full Health

Vitamin D3 1000IU Drops 50ml Full Health
-25 %
Vitamin D3 1000IU Drops 50ml Full Health
This offer ends in:
Day
Hour
Min
Sec
21,00€
28,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 16,94€
 • Stock: In Stock
 • Model: FULL0278
 • Weight: 0.13kg
General
Κατηγορία Βιταμίνες - Πολυβιταμίνες
Διαταραχές - Παθήσεις Αναπνευστικό
Ανοσοποιητικό - Λοιμώξεις
Διαβήτης - Επίπεδα γλυκόζης
Ενέργεια - Τόνωση
Οστά
Υγεία παιδιών
Συνέργεια Ιώσεις - Λοιμώξεις - Κρυολογήματα
Δράση Πρόληψη
Ομάδα Ενήλικες
Ευπαθείς ομάδες
Παιδιά
Περιγραφή

Η βιταμίνη D είναι γνωστό πως βοηθά:

 • Στη χρήση και απορρόφηση του φωσφόρου και του ασβεστίου
 • Στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και των δοντιών
 • Στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των μυών 
 • Στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος
 • Στην κυτταρική διαίρεση

Στις μέρες μας, η βιταμίνη D κεντρίζει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας. Οι γνωστές, παλιές χρήσεις της έχουν καθιερωθεί στην ιατρική και επιστημονική πρακτική. Όμως λόγω του μεγάλου επιστημονικού ενδιαφέροντος, έχει αρχίσει να αποδεικνύεται η σημαντικότητά της και σε άλλα οργανικά συστήματα. Η προέλευση της D3 είναι το μαλλί προβάτου και συγκεκριμένα μέσω της επεξεργασίας του λίπους του μαλλιού γίνεται η εξαγωγή της βασικής της ουσίας, της λανολίνης. Υπάρχουν διάφορες τροφές μέσω των οποίων μπορεί να γίνει πρόσληψη της βιταμίνης αυτής (ποσοστό 10%) όμως η κυριότερη είναι ο ήλιος (ποσοστό 90%). 

Η ανεπάρκεια και η έλλειψη της βιταμίνης D σχετίζεται με: 

 • Διαταραχές της μυϊκής και νευρικής λειτουργίας
 • Οστεοπόρωση στους ενήλικες
 • Προδιάθεση για καρκίνο
 • Διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος, επομένως προδιάθεση για διάφορες λοιμώξεις
 • Διαταραχές του μεταβολισμού της γλυκόζης και άρα προδιάθεση για σακχαρώδη διαβήτη και μεταβολικό σύνδρομο
 • Προδιάθεση για καρδιαγγειακά νοσήματα και υπέρταση
 • Προδιάθεση για επιληψία και τη νευροεκφυλιστική νόσο Αλτσχάιμερ
 • Προδιάθεση για μυϊκή ατροφία και ρευματοειδή αρθρίτιδα
 • Προδιάθεση για σοβαρές δερματοπάθειες όπως λεύκη, σκληροδερμία, ψωρίαση και ερυθηματώδη συστηματικό λύκο
 • Προδιάθεση για κυστική ίνωση, Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και άσθμα
 • Προδιάθεση για πολλαπλή σκλήρυνση (σκλήρυνση κατά πλάκας)


 • ΒΙΤΑΜΙΝΗ D ΓΙΑ ΣΚΕΛΕΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Η βιταμίνη D βοηθά στην ενίσχυση της απορρόφησης του φωσφόρου κατά 80% και του διαιτητικού ασβεστίου κατά 30-40%. Χωρίς αυτή μόνο το 60% του φωσφόρου και το 10-15% του ασβεστίου απορροφούνται από το έντερο. Η βιταμίνη D διατηρεί σταθερά τα επίπεδα του ασβεστίου στο αίμα και προάγει την απορρόφησή του στο έντερο. Λόγω αυτού, μεταλλοποιούνται τα οστά και αποτρέπονται τα πολύ χαμηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα που συνήθως οδηγούν σε υπασβεστιαιμία. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης αυτής μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση δευτερογενούς υπερπαραθυρεοειδισμού και να προκαλέσει μεγάλη οστική απώλεια, οστεομαλάκυνση, οστεοπενία, αυξημένο κίνδυνο κατάγματος και οστεοπόρωση. Επιπροσθέτως, η μικρή αύξηση των PTH (παραθυρεοειδών ορμονών) μπορεί να προάγει την αύξηση βάρους, την αντίσταση στην ινσουλίνη, την υπερτροφία αριστερής κοιλιάς και την υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση). 

 • ΒΙΤΑΜΙΝΗ D3 ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, η κατανάλωση βιταμίνης D μέσω συμπληρωμάτων βοηθά τους ανθρώπους να προστατευτούν από απλά κρυολογήματα, γρίπη και πνευμονία. Μέχρι σήμερα είναι η πιο έγκυρη επιστημονική διαβεβαίωση πως η βιταμίνη αυτή πέραν της σημαντικότητάς της στην υγεία μυών και οστών, προάγει την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Αυτή η έρευνα, εστίασε στη σύνδεση της βιταμίνης αυτής με διάφορες λοιμώξεις του αναπνευστικού μας συστήματος όπως κρυολόγημα, γρίπη και πνευμονία. Συγκεκριμένα 1 στους 33 ανθρώπους που θα καταναλώσουν συμπλήρωμα διατροφής με D3 θα γλιτώσουν από τέτοιες λοιμώξεις. Το ενδιαφέρον είναι πως αυτή η αναλογία είναι καλύτερη στατιστικά από αυτή που προσφέρεται μέσω των εμβολίων της γρίπης στα οποία 1 στους 40 εμβολιασμένους προστατεύεται. 

Μέσω του ανοσοποιητικού μας συστήματος, με την εισβολή κάποιου νέου μικροοργανισμού ενεργοποιούνται τα Τ λεμφοκύτταρα (λευκά αιμοσφαίρια) που καταπολεμούν τον εισβολέα. Κάθε τέτοιο κύτταρο όμως είναι προσανατολισμένο ώστε να αναγνωρίζει και να καταπολεμά συγκεκριμένο βακτηρίδιο ή ιό. Έτσι με την εισαγωγή του παθογόνου παράγοντα μόνο 1 στα 100.000 Τ – λεμφοκύτταρα είναι ικανό να το καταπολεμήσει.

Γι’ αυτό θα πρέπει άμεσα να πολλαπλασιαστούν και να μην επιτρέψουν στον εισβολέα να αναπαραχθεί στον οργανισμό μας και να νοσήσουμε. Για την ενεργοποίηση και τη μετατροπή του Τ-λεμφοκυττάρου σε κύτταρα ικανά να καταπολεμήσουν ένα μικρόβιο, που ονομάζονται βοηθητικά κύτταρα ή κύτταρα δολοφόνοι (HelperCells, Τh, NaturalKillersCells, ΝΚ), απαιτείται επαρκής ποσότητα βιταμίνης D. Με την πρώτη επαφή Τ-λεμφοκυττάρων με κάποιο μικρόβιο αυτά δίνουν σήμα για να συνδεθούν με τη βιταμίνη D. Αν σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν υπάρχει επαρκής βιταμίνη D στο αίμα, το ανοσοποιητικό μας δεν είναι ικανό να ανταποκριθεί στην απειλή από βακτηρίδιο ή ιό καθώς δεν ξεκινά καν η ενεργοποίηση των λεμφοκυττάρων. 

 • ΒΙΤΑΜΙΝΗ D ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Τα χαμηλά ποσοστά βιταμίνης D3 είναι συνήθη σε ασθενείς με αγγειοεγκεφαλικό επεισόδιο και έχουν άμεση σχέση με την αυξημένη συχνότητα καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό στηρίζεται στη σχέση των παραγόντων κινδύνου πρόκληση αγγειοεκγεφαλικών επεισοδίων (ιδιαίτερα στην υπέρταση) με τα χαμηλά επίπεδα 25(OH) D3 και 25 υδροξυβιταμίνης D3 στον ορό του αίματος. Επίσης παρατηρήθηκε πως η μη επαρκής βιταμίνη D3 σχετίζεται άμεσα με την ενδοθηλιακή δυσλειτουργία στην αγωγιμότητα, την αρτηριακή δυσκαμψία και την αντίσταση των αιμοφόρων. 

Συμπέρασμα: Ένα πολύ βασικό όπλο για τη πρόληψη αγγειοεγκεφαλικών επεισοδίων είναι τα ιδανικά επίπεδα βιταμίνης D3 σε ενήλικες οργανισμούς.

 • ΒΙΤΑΜΙΝΗ D3 ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ DNA ΜΑΣ

Έρευνα από δύο κορυφαία πανεπιστήμια, της Καλιφόρνιας του Λος Άντζελες και του Χάρβαρντ, έδειξε πως η βιταμίνη αυτή είναι άκρως απαραίτητη για την πρόσβαση των κυττάρων μας στη βιβλιοθήκη του DNA. Δηλαδή η βιταμίνη D3 είναι απαραίτητη για τη δράση του 10% του γονιδιώματος του ανθρώπου (αυτό σημαίνει περίπου 2.500 γονίδια). Τα συγκεκριμένα γονίδια είναι υπεύθυνα για τη σύνθεση πολλών πρωτεϊνών οι οποίες παίζουν ρόλο στη διαφοροποίηση, τη ρύθμιση και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Οι υποδοχείς αυτής της βιταμίνης βρίσκονται στα οστά, στο έντερο, στον εγκέφαλο, στον προστάτη, στο κόλον, στο μαστό, στους αγγειακούς και καρδιακούς μύες και σε κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος. 

 • ΒΙΤΑΜΙΝΗ D3 ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΥΗΣΗ

Λίγες αλλά έγκυρες έρευνες δείχνουν πως η σοβαρή ανεπάρκεια της βιταμίνης αυτής υπάρχει περίπτωση να σχετίζεται με μεγάλα ποσοστά εμφάνισης προεκλαμψίας, σακχαρώδους διαβήτη κύησης, ενδομήτριο θάνατο του εμβρύου, γέννησης εμβρύων με χαμηλό βάρος αλλά και λόγω οστεομαλακίας σχετίζεται και με μεγάλη πιθανότητα κεφαλοπυελικής δυσαναλογίας που μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή του τοκετού ή εξαναγκασμό σε καισαρική τομή.

 • ΒΙΤΑΜΙΝΗ D3 ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Σε μελέτη που έγινε στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας από τον ερευνητή Ρόμπιν Λούκας και τους συνεργάτες του, οι ασθενείς με λιγότερη έκθεση υπεριώδων ακτινών UV βάσει του πόσο κοντά στον ισημερινό ζούσαν και της ώρας που είχαν εκτεθεί στον ήλιο, εκδήλωσαν πρώτοι τα συμπτώματα της νόσου. Οι τρέχουσες έρευνες αποδεικνύουν πως η ανεπαρκής πρόσληψη βιταμίνης D αυξάνει τις πιθανότητες ανάπτυξης MS και σε άτομα που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να μεταβάλλει το ρυθμό επιδείνωσης της νόσου. Επιπροσθέτως υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό εμφάνισης της νόσου αυτής σε ανθρώπους που ζουν σε περιοχές μακριά από τον ισημερινό γιατί εκτίθενται σε λιγότερη ηλιακή ενέργεια. Τα χαμηλά επίπεδα έκθεσης στον ήλιο επηρεάζουν άμεσα την εμφάνιση της νόσου γι' αυτό και η επιστημονική έρευνα έχει προσανατολιστεί σε αυτό το πεδίο. Στις υπάρχουσες μελέτες, μόνο με την επαρκή ποσότητα βιταμίνης D σε άτομα με τη νόσο υπήρξαν λιγότερες υποτροπές, χαμηλότερα ποσοστά αναπηρίας, χαμηλότερος κίνδυνος ανάπτυξης νέων βλαβών στον εγκέφαλο και βελτίωση της μακροχρόνιας μνήμης.

 • ΒΙΤΑΜΙΝΗ D3 ΓΙΑ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Για την εκδήλωση σακχαρώδους διαβήτη τύπου ΙΙ και διαταραχής ανοχής της γλυκόζης, απαιτείται αντίσταση στην δράση της ινσουλίνης, έκπτωση στη λειτουργία β-κυττάρου και συστηματική φλεγμονή. Σήμερα υπάρχουν και αποτελέσματα έπειτα απο επιστημονικά πειράματα που δείχνουν πως το ασβέστιο και η βιταμίνη D επηρεάζουν αυτούς τους τρεις μηχανισμούς. Επομένως είναι πλέον αδιαμφησβήτιτο πως η μη επαρκής ποσότητα βιταμίνης D προάγει τη δυσανεξία στη γλυκόζη και εμποδίζει την έκκριση της ινσουλίνης.

 • ΒΙΤΑΜΙΝΗ D3 ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Η επαρκής ποσότητα βιταμίνης D στον οργανισμό έχει άμεση σύνδεση με την αυξημένη προστασία εναντίον μορφών καρκίνου κυρίως καρκίνου του προστάτη και εντέρου.

Βιταμίνη D3 και καρκίνος του προστάτη

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Clinical Cancer Research αποδεικνύει πως η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να αποτελέσει δείκτη καρκίνου του προστάτη. Η βιταμίνη αυτή είναι γνωστό πως επηρεάζει τη διαφοροποίηση και ανάπτυξη των κακοηθών και καλοηθών κυττάρων του προστάτη. Επίσης, μέσω αυτής της μελέτης αποδείχτηκε πως τα χαμηλά επίπεδα συγκεκριμένης βιταμίνης σε άντρες ίσως αποτελεί ένδειξη ανάπτυξης επιθετικής μορφής καρκίνου προστάτη. Διαπιστώθηκε πως όσο χαμηλά είναι τα επίπεδα της βιταμίνης αυτής στους άντρες τόσο πιθανότερο είναι να εμφανίσει καρκίνο στον προστάτη. Η βιταμίνη D έχει τη δυνατότητα να σταματά την αγγειογένεση (ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων) λόγω της αντικαρκινικής της ιδιότητας.


Βιταμίνη D3 και καρκίνος του εντέρου

Επιστήμονες από την Αντικαρκινική Εταιρεία της Αμερικής, το Ινστιτούτο για τον Καρκίνο της Αμερικής και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, αποφάσισαν από κοινού να εξετάσουν το ρόλο της βιταμίνης D στον καρκίνο του παχέος εντέρου. Από τις δημοσιεύσεις των ερευνών τους φάνηκε πως όσοι ασθενείς παρουσίασαν έλλειψη βιταμίνης D, έχουν 31% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του παχέος εντέρου, ενώ όσοι είχαν επαρκείς ποσότητες της βιταμίνης, είχαν 22% μικρότερο κίνδυνο.  

Κατηγορία : Full Health

Πρόσθετες πληροφορίες :

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή