Menu
Your Cart

Λεμόνι Αιθέριο Έλαιο 10ml Aroma Zone

Λεμόνι Αιθέριο Έλαιο 10ml Aroma Zone
-15 %
Λεμόνι Αιθέριο Έλαιο 10ml Aroma Zone
4,68€
5,50€
Χωρίς ΦΠΑ: 3,77€
  • Stock: In Stock
  • Model: AROM0021
  • Weight: 0.05kg
General
Κατηγορία Αιθέρια έλαια
Μορφή Υγρά Αιθέρια Έλαια
Διαταραχές - Παθήσεις Ηπαρ - Πάγκρεας - Χολή
Καρδιά - Κυκλοφορικό - Αγγεία
Λιπώδης ιστός - Αδυνάτισμα
Πεπτικό σύστημα
Χοληστερίνη - Τριγλυκερίδια
Πλεονεκτήματα Medical grade
Περιγραφή

Αιθέριο έλαιο 100% αγνό, φυσικό και καθαρό, με βιοχημική πιστοποίηση, CT. Ιατρικής κατηγορίας – Medical grade.

Το αιθέριο αυτό έλαιο για να ληφθεί απαιτείται ψυχρή έκθλιψη πιεσμένης φλούδας λεμονιού Citrus limonum που ανήκει στην οικογένεια Rutaceae. Προέρχεται από την Ιταλία. Έχει καθοριστεί βοτανικά και βιοχημικά ως 100% καθαρό, πλήρες και φυσικό αιθέριο έλαιο, καθώς δεν περιέχει άλλα αιθέρια έλαια και συνθετικά μόρια. 

Βασική βιοχημική σύσταση (αέριος χρωματογράφος): Μονοτερπένια: λιμονένιο (68.39%), β-πινένιο (13,47%), γ-τερπινένιο (8,20%), α-πινένιο (1,72%), σαβινένιο (1,55%), Αλδεΰδες τερπενίου: γενναϊκή  (1,47%).

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Το αιθέριο αυτό έλαιο βοηθά στην ομαλή λειτουργία της φυσικής ανοσίας του οργανισμού, ρυθμίζει το μεταβολισμό και οι ρυθμιστικές του ιδιότητες βοηθούν στο συκώτι και στο γενικό σύστημα κατά της ναυτίας. Είναι επίσης τονωτικό, αντισηπτικό και βακτηριοκτόνο (ειδικά σε gram + και gram -). Επιπλέον έχει αντιιική δράση και χρησιμοποιείται ως απολυμαντικό σε διάχυση. Βοηθά στην αύξηση του αίματος και τα τερπένια του (d-λιμονένιο, β-πινένιο και κιτρικά) έχουν αντιμυκητιακές ιδιότητες.

ΧΡΗΣΕΙΣ

Το αιθέριο αυτό έλαιο χρησιμοποιείται για τη καταπολέμηση της ναυτίας και της αστάθειας της κίνησης, για την ηπατική, πεπτική και παγκρεατική κόπωση καθώς και για τη γενικότερη πρόληψη ορισμένων επιδημιών και την αντιμετώπιση για ορισμένα λοιμώδη νοσήματα, όπως γρίπες, γαστρεντερίτιδες και κρυολογήματα. Επίσης έχει αποτέλεσμα στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, του περιττού βάρους όπως και για περιπτώσεις κόπωσης και εξάντλησης. 

Ως καλλυντικό χρησιμοποιείται για τη λεύκανση των δοντιών, την ειδική φροντίδα ευαίσθητων νυχιών και λιπαρών μαλλιών. Βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση της πρόωρης γήρανσης, την υπέρταση και την ευαισθησία των τριχοειδών αδένων, στη φλεβική στάση, τα βαριά πόδια και τις αιμορροΐδες.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την απολύμανση του αέρα για μια αίσθηση φρεσκάδας και αναζωογόνησης της ατμόσφαιρας. Το άρωμά του φρουτώδους αυτού εσπεριδοειδούς ενισχύει την καλή διάθεση γι’αυτό και το αιθέριο έλαιο λεμονιού ενδείκνυται για διάχυση. 

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Το αιθέριο έλαιο αυτό ανήκει στα φωτοευαίσθητα. Δεν πρέπει να εκτίθεστε στον ήλιο ή σε ακτινοβολία UV για τουλάχιστον 8 ώρες μετά την εφαρμογή του στο δέρμα. Για τη χρήση του σε καλλυντικά προτιμάται η χρήση αιθέριου ελαίου λεμονιού χωρίς φουροκουμαρίνες.   

Για οποιαδήποτε δερματική εφαρμογή θα πρέπει να χρησιμοποιείται αραιωμένο καθώς μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα. 

Να μη χρησιμοποιείται τους 3 πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Ενσωματωμένο αιθέριο έλαιο, στην καλλυντική σύνθεση (ΕΟ 2003/15/ΕΚ): λιμονένιο, λιναλόλη: σε άτομα με αλλεργική ευαισθησία, υπάρχει περίπτωση εμφάνισης αλλεργίας λόγω αυτών των περιεχόμενων ουσιών.

Σε κάθε χρήση νέου αιθέριου ελαίου, συνίσταται μια δοκιμαστική εφαρμογή στο εσωτερικό του αγκώνα 2 μέρες πριν την κανονική του χρήση.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Όλες οι πληροφορίες που παρέχονται για τη χρήση του αιθέριου αυτού ελαίου λαμβάνονται από βιβλία, ιστότοπους αναφοράς σε αρωματοθεραπεία, υγροθεραπεία και φυτοθεραπεία καθώς και σε επιστημονικά άρθρα. Επιβεβαιώνονται από παρατηρητές διαρκώς σε ένα επιστημονικό περιβάλλον. Όμως, είναι σημαντικό να επισημάνουμε πως αυτά τα δεδομένα δίνονται για την γενική σας ενημέρωση και δεν μπορούν για κανένα λόγο να αντικαταστήσουν ιατρικά δεδομένα. Για οποιαδήποτε χρήση για ιατρικούς-θεραπευτικούς λόγους, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας γιατρό.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ

Όλα τα αιθέρια έλαια εμφανίζουν ευαίσθησία στην υπεριώδη ακτινοβολία και στη σταδιακή εξάτμισή τους. Πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία από 5° έως 40°C, σε γυάλινη σκουρόχρωμη φιάλη, ή σφραγισμένη αλουμινένια φιάλη.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή