Menu
Your Cart

Πορτοκάλι Αιθέριο Έλαιο 10ml Aroma Zone

Πορτοκάλι Αιθέριο Έλαιο 10ml Aroma Zone
Πορτοκάλι Αιθέριο Έλαιο 10ml Aroma Zone
5,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 4,03€
  • Stock: In Stock
  • Model: AROM0044
  • Weight: 0.05kg
General
Κατηγορία Αιθέρια έλαια
Μορφή Υγρά Αιθέρια Έλαια
Πλεονεκτήματα Medical grade
Περιγραφή

Αιθέριο έλαιο 100% αγνό, φυσικό και καθαρό, με βιοχημική πιστοποίηση, CT. Ιατρικής κατηγορίας – Medical grade.

Για να ληφθεί αυτό το αιθέριο έλαιο απαιτείται ψυχρή έκθλιψη από τις φλούδες του καρπού του φυτού Citrus sinensis που ανήκει στην οικογένεια Rutaceae. Έχει πιστοποιηθεί βοτανικά και βιοχημικά ως 100% καθαρό, φυσικό και πλήρες. 

Βασική βιοχημική σύσταση (αέριος χρωματογράφος): Μονοτερπένια:  λιμονένιο (95,42%), μυρκένιο (2,03%), α-πινένιο (0,46%), λιναλοόλη (0,26%), Αλδεΰδες: δεκανάλη (0,31%).

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Το αιθέριο αυτό έλαιο χρησιμοποιείται για το καθαρισμό της ατμόσφαιρας, είναι γνωστό αντισηπτικό και τονωτικό. Λειτουργεί επίσης ως χαλαρωτικό ηρεμιστικό και βοηθάει στις στομαχικές δυσλειτουργίες.

ΧΡΗΣΕΙΣ

Είναι ευρέως γνωστή η χρήση του σε συκευές διάχυσης, βοηθάει στον καθαρισμό του αέρα και τις διάφορες διαταραχές του πεπτικού συστήματος.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

Τοποθετήστε σε κοινή συσκευή διάχυσης μαζί με αιθέρια έλαια ευκάλυπτου, πεύκου και κέδρου.

Για στομαχικές δυσλειτουργίες κάντε χρήση μαζί με αιθέρια έλαια τζίντζερ, εστραγκόν, κύμινο και βασιλικό.

ΣΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Το ιδιαίτερα αρωματικό αιθέριο έλαιο πορτοκάλι αποτελεί τη βάση των περισσότερων τροφίμων καθώς φέρει αυτό το γλυκό φρουτώδες άρωμα. Στις μεσογειακές χώρες είναι γνώριμη η γεύση του και συνήθως γίνεται καλός συνδυασμός με διάφορα καρυκεύματα όπως γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, κανέλα και γλυκάνισο.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Μεγάλη φωτοευαισθησία! Να μη γίνεται έκθεση στον ήλιο μετά την άμεση εφαρμογή με την επιδερμίδα.

Να μη λαμβάνεται τους τρεις πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.

Πάντα να γίνεται αραίωση σε κάποιο φυτικό έλαιο καθώς μπορεί να ερεθίσει κάποια δέρματα και να προκαλέσει δερματίτιδες. 

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Να αποφεύγεται η άμεση επαφή με τα μάτια.

Ενσωματωμένο αιθέριο έλαιο, στην καλλυντική σύνθεση (ΕΟ 2003/15/ΕΚ): λιμονένιο, λιναλόλη: σε άτομα με αλλεργική ευαισθησία, υπάρχει περίπτωση εμφάνισης αλλεργίας λόγω αυτών των περιεχόμενων ουσιών.

Σε κάθε χρήση νέου αιθέριου ελαίου, συνίσταται μια δοκιμαστική εφαρμογή στο εσωτερικό του αγκώνα 2 μέρες πριν την κανονική του χρήση.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Όλες οι πληροφορίες που παρέχονται για τη χρήση του αιθέριου αυτού ελαίου λαμβάνονται από βιβλία, ιστότοπους αναφοράς σε αρωματοθεραπεία, υγροθεραπεία και φυτοθεραπεία καθώς και σε επιστημονικά άρθρα. Επιβεβαιώνονται από παρατηρητές διαρκώς σε ένα επιστημονικό περιβάλλον. Όμως, είναι σημαντικό να επισημάνουμε πως αυτά τα δεδομένα δίνονται για την γενική σας ενημέρωση και δεν μπορούν για κανένα λόγο να αντικαταστήσουν ιατρικά δεδομένα. Για οποιαδήποτε χρήση για ιατρικούς-θεραπευτικούς λόγους, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας γιατρό.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ

Όλα τα αιθέρια έλαια εμφανίζουν ευαίσθησία στην υπεριώδη ακτινοβολία και στη σταδιακή εξάτμισή τους. Πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία από 5° έως 40°C, σε γυάλινη σκουρόχρωμη φιάλη, ή σφραγισμένη αλουμινένια φιάλη.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή